img_rij_office_2.jpg

Roland DG Benelux is een dochteronderneming van Roland DG Corporation in Japan. Roland DG Corporation produceert grootformaatprinters, snijplotters, geïntegreerde print- en snijtoestellen, 3D-printers, graveertoestellen, freesmachines en metaalprinters. Deze producten worden voornamelijk in de grafische en medische industrie gebruikt.

Innoverende marktleider

Roland DG was pionier in de ontwikkeling van grootformaatprinters met snijfunctie. Vandaag zijn we dankzij onze constante stroom van innovaties nog steeds marktleider in het outdoor printsegment. Naast een grote selectie aan printers en snijplotters, hebben we ook een uitgebreid aanbod aan graveermachines en modelleer- (frees-) toestellen. Deze worden in uiteenlopende markten gebruikt, met speciale aandacht voor de "dental"-sector. We ontwikkelen namelijk toestellen waarmee tandprotheses worden gefreesd. Sinds kort hebben we ook een 3D-printer voor de productie van prototypes.

Roland DG Benelux

Roland DG Benelux werd in 1985 opgericht in Oevel (België). Het maakte aanvankelijk deel uit van de muziekafdeling van Roland, maar is nu een onafhankelijke onderneming. Roland DG Benelux is verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk.

Het bedrijf groeide snel en bouwde een uitgebreid dealernetwerk uit om zo haar klanten optimaal te kunnen bedienen. Om de Duitse markt nog efficiënter te kunnen helpen, werd Roland DG Deutschland GmbH opgericht in Willich, nabij Düsseldorf. Service, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn dan ook de begrippen die bij Roland DG Benelux in het vet geschreven staan.

Bovendien is het voor Roland DG van groot belang dat klanten goed worden begeleid. We bieden daarom een uitgebreid opleidingsprogramma aan via de Roland DG Academy.

Wereldwijde organisatie

Roland DG Corporation heeft vestigingen en partners over de hele wereld. Vestigingen bevinden zich in België, de VS, Australië, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Denemarken en Brazilië en zijn verantwoordelijk voor de verkoop, distributie en naverkoop binnen een bepaald geografisch gebied.

Naast deze filialen heeft Roland DG Corp. overal ter wereld partners die exclusief de toestellen van Roland DG verkopen in een bepaalde regio.

U vindt de verantwoordelijke voor uw regio op de website van Roland DG Corp.

Roland DG Corporation in het kort

 • Oprichting: 1 mei 1981
 • Netto sales: 46,770,000,000 yen (fiscaal jaar 2015)
 • Aantal werknemers wereldwijd: 1.181 (in 2015)
 • CEO: Masahiro Tomioka
 • Hoofdkwartier: Hamamatsu, Japan
 • Beurs: Tokyo Stock Exchange

img_rij_groot_roland_b.jpg

 • Onze geschiedenis

  Roland DG werd op 1 mei 1981 opgericht in Osaka (Japan) als een dochteronderneming van Roland Corporation. Aanvankelijk fungeerde het bedrijf als fabrikant van digitale randapparatuur voor muziek. Een jaar na de oprichting bracht Roland DG Corporation haar eerste penplotter, de DXY-100, op de markt. Het tweede grote wapenfeit dateert van 1988, toen het bedrijf met haar eerste snijplotter op de markt kwam. Met deze PNC-1000 deed Roland DG Corporation haar definitieve intrede in de sign-markt.

  Lees meer

 • De Roland-legende

  Ikutaro Kakehashi, oprichter van Roland, begon zijn loopbaan als hersteller van uurwerken. Zijn reparatiebedrijf oogstte zoveel succes dat Kakehashi beslite uit te breiden naar de elektronicasector. Toen hij in de jaren 1950 aan het hoofd stond van een bedrijf in elektrische toestellen, maakte op een dag een van de eerste elektronische orgels in een kerk een bijzondere indruk op hem. Deze ervaring was het begin van een levenslange reis die niet alleen de muziek, maar ook de grafische sector en de wereld van het productontwerp volledig zou veranderen.

  Lees de hele legende

 • Onze missie

  De slogan ‘Transforming your imagination into reality' vat de doelstellingen van Roland DG mooi samen. Elke dag werken we aan oplossingen die toegevoegde waarde leveren, die het leven en werk van onze klanten gemakkelijker maken en dit door gebruik te maken van digitale techniek. Dat is onze constante uitdaging.

  Lees meer

 • Onze filosofie

  Be creative, be the best and be enthusiastic. Het motto van de stichter van Roland DG Corporation brengt ons naadloos bij de filosofie van ons bedrijf. Al sinds de prille beginjaren zijn we constant op zoek naar snellere, gemakkelijkere en betere productieprocessen. Zo willen we een digitale productieomgeving creëren die de veranderingen in de samenleving omhelst en mee stuurt. Met veel enthousiasme en creativiteit streven we ernaar de beste te zijn in elk vakgebied.

  Lees meer

 • Onze producten

  Roland DG Benelux staat in voor de verdeling van heel wat verschillende producten. Ons gamma bestaat uit grootformaatprinters, snijplotters, geïntegreerde print- en snijtoestellen, een 3D-printer, graveertoestellen, freesmachines en metaalprinters. Daarnaast verdelen we ook Roland-inkten en software. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een grote expertise opgebouwd, die ons in staat stelt onze dealers en eindklanten op een correcte manier te bedienen en te informeren.

  Ga naar het productoverzicht

 • Ecologie

  Iedereen is mede verantwoordelijk voor het in stand houden van het milieu en elke persoon draagt bij tot het behoud en het welvaren van onze samenleving en omgeving. Op deze twee principes stoelt Roland DG Corporation haar milieubeleid. Het bedrijf beschouwt bescherming van het milieu dan ook als één van haar grootste verantwoordelijkheden. In 1999 en 2000 kreeg Roland DG een ISO-certificering en sindsdien heeft het bedrijf allerlei systemen geïmplementeerd die de productkwaliteit verbeteren en de ecologische voetafdruk verkleinen.

  Lees meer