Roland innovaties en awards

Klik hieronder op de jaren en thumbnails om de mijlpalen van Roland DG te ontdekken. Bekijk de innovaties voor creatieve professionals op het gebied van grafische, signage, textiel, graveer, modelleer en medische markt.

2016

Roland DG breidt de TrueVIS-serie uit met de 4-kleurenprinter/snijplotter uit de TrueVIS SG-serie, die tot 60% sneller is dan zijn voorganger, de VersaCAMM SP-540i.

Roland DG kondigt de nieuwe TrueVIS-serie aan met de TrueVIS VG printer/snijplotter met nieuwe TrueVIS inkt. De nieuwe reeks beschikt over een herontworpen chassis en nieuwe printkoppen.

Roland DG geeft de Texart-serie meer pit met Fluor inkt, en biedt bedrijven nog meer veelzijdigheid voor de productie van soft signage, sport- en vrijetijdskleding en veel meer.

Roland DG voegt de LEF-300 toe aan zijn VersaUV-serie van desktop vlakbedprinters. De LEF-300 is ontwikkeld voor grote volumes en beschikt over een groot printoppervlak voor het personaliseren van een breed scala aan voorwerpen.

2015

Texart XT-640

Met de introductie van de Texart XT-640 breidde Roland DG zijn innovatieve sublimatie-transferprinttechnologie uit. Met zijn twee printkoppen voor een hogere productiesnelheid en zijn variabele druppeltechnologie voor een maximale kleurkwaliteit is de XT-640 gebouwd om grote volumes kleding, soft signage en promotieartikelen te produceren.

SOLJET EJ-640

De SOLJET EJ-640 grootformaat kleurenprinter is de eerste van de next-generation printers van Roland. Hij is ontwikkeld voor printbedrijven die grote volumes verwerken en op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle uitvoer op hoge snelheden. Hij beschikt over dubbele staggered (trapsgewijs opgestelde) printkoppen en het nieuwe Roland DG EJ INK-systeem.

DWX-51D DWX-4W dentale freesmachines

Roland DG blijft innovaties op het gebied van dentaal frezen afleveren met de lancering van twee nieuwe machines. De DWX-4W was de eerste natslijpmachine voor tandprotheses en gecreëerd voor nauwkeurig en eenvoudig nat frezen van glaskeramiek en composietharsen. Daarnaast lanceert Roland de DWX-51D droogfreesmachine voor het snel en moeiteloos frezen van zirkonium en andere materialen.

CAMM-1 GS-24 snijplotter

Roland DG geeft een nieuwe dimensie aan de term “spitstechnologie” met de lancering van de CAMM-1 GS-24, de meest geavanceerde snijplotter ooit van Roland. Met functies als geperforeerd snijden, overlappend snijden en de mogelijkheid om dikke substraten te snijden, is de GS-24 snel en veelzijdig. U maakt er stickers voor auto’s, labels, transfers voor kleding en ander grafisch werk mee.

Roland DG ontwikkelt op basis van het bekroonde Versa UV-platform de LEJ-640F, de eerste en enige breedformaat vlakbed UV-printer ter wereld die in staat is materialen tot 150mm dikte te bedrukken.

Rolandprintstudio (RPS)

Rolandprintstudio (RPS) is de eerste RIP-software voor Mac OS van Roland DG. De Adobe PDF 64-bit print engine vormt het hart van deze veelzijdige applicatie, die geavanceerde tools biedt voor snelle herdruk, onbeperkte hot folders en de berekening van offertes. Ook step- en repeat-functies, advanced tiling en nog meer intuïtieve RIP-tools zijn beschikbaar.

2014

Roland blijft een pionier op het gebied van 3D-modellering met de monoFab serie ARM-10 3D-printer en SRM-20-freesmachine, die het beste van additieve en subtractieve prototyping combineert.

Roland levert een complete sublimatieoplossing met de nieuwe Texart RT-640 sublimatieprinter, Texart-inkt en ErgoSoft Roland Edition RIP-software voor schitterende kleuren en kwaliteit op zowel textiel als harde substraten.

De VersaEXPRESS RF-640 Eco-solvent-printer biedt een reeks intelligente nieuwe functies die de beste keuze opleveren voor kwaliteit, productiviteit en kostenefficiëntie.

2013

Met de toevoeging van de revolutionaire compacte dentale DWX-4-freesmachine zorgt Roland voor absoluut comfort en betaalbaarheid voor tandlaboratoria die kronen, bruggen, inlays, onlays en veneers fabriceren.

Roland DG introduceert Global One en stimuleert de wereldwijde samenwerking tussen collega’s op het vlak van productontwikkeling, marketing, public relations en interne procedures.

Roland breidt zijn aanbod benchtop UV vlakbedprinters uit met een 20-inch-model, de VersaUV LEF-20, die geavanceerde functies en een grotere productiviteit voor direct drukken op driedimensionale voorwerpen biedt.

Met de introductie van de SOLJET Pro 4 XF-640 brengt Roland razendsnel printen, superieure beeldvorming en ongeëvenaarde betrouwbaarheid in drukke productieomgevingen.

De VersaCAMM VSi-serie van printers/snijplotters vertegenwoordigt alles wat van de VersaCAMM de wereldwijd best verkopende breedformaat inkjetprinter maakt, plus verbeteringen zoals Eco-Sol MAX 2-inkt, meer snelheid en een verbeterd gebruiksgemak.

2012

De 64-inch VersaArt RE-640-printer betreedt de markt en combineert de meest innovatieve digitale printtechnologieën van Roland DG in een snel, betrouwbaar productieplatform, gebouwd voor kwaliteitsvolle beeldvorming.

De eerste internationale wedstrijd ooit waaraan 14 regio’s in 123 landen deelnemen, levert meer dan 1100 deelnames van Roland-eigenaars op. Dit evenement naar aanleiding van de 30e verjaardag in Japan brengt vertegenwoordigers van Roland DG en regionale winnaars van Creative Awards samen, met inzendingen voor de selectie van de hoofdprijs in de Creative Awards.

De snelste, meest geavanceerde SOLJET ooit wordt geïntroduceerd: de 64-inch Pro 4 XR-640-printer/snijplotter, met nieuwe Eco-Sol MAX 2-inkt met Light Black en verbeterde CMYK, White en Metallic Silver.

2011

Roland DG viert zijn 30e verjaardag met de wereldwijde Creative Awards, en registreert meer dan 1100 inzendingen van Roland-gebruikers wereldwijd.

Roland DG breidt zijn assortiment dentale freesmachines uit met de DWX-50 met 5 assen en een automatische werktuigwisselaar voor de productie van dentale protheses.

De innovatieve VersaUV-reeks krijgt een benchtop vlakbedoptie met de LEF-12, met mogelijkheden voor het drukken van CMYK, White en Gloss UV-inkt op voorwerpen tot 100 mm dik.

Roland DG introduceert de eerste vlakbedprinter, de VersaUV LEJ-640 hybride vlakbed voor het bedrukken van media op rollen of harde substraten tot een dikte van 1,25 cm en 162,5 cm breed.

De VersaStudio BN-20 brengt printen/snijden en metallic inkten op de desktop als perfecte oplossing voor de productie van kledij tot labels tot stickers met een compacte breedte

2010

De DWX-30 maakt zijn debuut als de eerste dentale freesmachine van Roland DG.

Roland kondigt de grootste, krachtigste snijplotter van het moment aan, de GX-640.

VersaUV staat opnieuw centraal.  Eerst met de nieuwe 54” LEC-540 en dan met de prestigieuze prijs Label Industry Global Award for New Innovation.

De verleidelijkste VersaCAMM-reeks ooit, de VS Serie met printers/snijplotters van 40”, 54” en 64” is een instant verkoopsucces.

2009

Roland DG introduceert de EGX-30A desktop graveermachine voor graveren op instapniveau.

Roland DG breidt zijn assortiment graveeroplossingen uit met de nieuwe EGX-360 rotary gift engraver.

Roland DG lanceert, in samenwerking met Roland DGA, de promotiecampagne “Imagine Roland”.

De nieuwe modellen VersaCAMM VP en AdvancedJET “i” met Roland Intelligent Pass Control worden gelanceerd.

Roland introduceert de eerste eco-solvent metallic inkt, exclusief leverbaar voor de XC-540MT printer/snijplotter.

2008

Met de nieuwe Roland JWX-30-freesmachine ontstaan er voor sieradenontwerpers nieuwe mogelijkheden.

Roland R-Wear Studio voor kledingtoepassingen wordt gelanceerd als aanvulling op de graveermachines en snijplotters van Roland.

Roland DG lanceert de vernieuwe SOLJET Pro III XC-540, met functies voor witte inkt en met de Roland Intelligent Pass Control-technologie.

De VersaArt-serie breedformaat eco-solvent inkjetprinters betreedt de markt en biedt superieure prestaties en toegevoegde waarde.

De revolutionaire nieuwe VersaUV LEC-300 is de eerste UV inkjetprinter/snijplotter ter wereld en creëert voor Roland nieuwe toepassingen zoals prototypes van verpakkingen en kleine reeksen labels.

2007

Het bedrukken van mesh-dragers en een nieuw 74" model worden toegevoegd aan de grootformaat inkjetserie AdvancedJET van Roland DG.

Roland DG introduceert zijn professionele graveermodel EGX-350 en R-Wear Solutions voor gepersonaliseerde versiering van kleding inclusief decoratie met strasssteentjes.

De XJ-serie, de nieuwe reeks SOLJET Pro III-inkjetprinters van Roland DG komt op de markt, met Roland Intelligent Pass Control voor “Pure Print Prestaties.”

Roland DG voegt twee nieuwe geavanceerde modellen aan zijn populaire VersaCAMM-reeks toe. De VP Serie printer/snijplotter: “Met VersaPower ben je een held.”

2006

Roland DG viert zijn 25e verjaardag en is de grootste leverancier ter wereld van breedformaat inkjetprinters voor de grafische industrie.

Roland DG introduceert zijn snelste grootformaat printer van het ogenblik, de 104" AdvancedJET AJ-1000” met EcoXtreme-solventinkt.

Roland surft verder op de innovatiegolf die de grootformaat sublimatiemarkt overspoelt met de Hi-Fi Express FP-740 74" sublimatieprinter.

De GX PRO-serie met professionele vinyl snijplotters zet de Roland DG-traditie van uitmuntendheid in vinyl snijplotters voort.

Roland lanceert zijn meest geavanceerde geïntegreerde printer/snijplotter ooit, de SOLJET Pro III XC-540.

2005

Roland DG introduceert zijn geavanceerde eco-solvent inkt, ECO-SOL MAX.

De GX-24 vinyl snijplotter komt op de markt als de snelste, nauwkeurigste desktop vinyl snijplotter van het moment.

Roland DG zet het succes voort van zijn eerste foto-impactprinter met de zeer precieze Metaza MPX-70.

Roland DG introduceert V Technology met een nieuwe reeks SOLJET-inkjetprinters met Roland VersaWorks.

2004

Roland DG betreedt de grootformaat printermarkt met de SOLJET SJ-1000.

Roland DG boekt nieuwe successen met de VersaCAMM-printer/snijplotter met een nieuw 54" model, de SP-540V.

Roland VersaWorks, een krachtige RIP-software ontwikkeld door Roland-ingenieurs, wordt standaard bij alle Roland-inkjet printers geleverd.

2003

De revolutionaire nieuwe mild-solvent inkt ECO-SOL wordt gelanceerd, waarmee VersaCAMM- en SOLJET-inkjets direct op gecoate én ongecoate media kunnen printen.

2002

De EGX-400/600 en EGX-20 bevestigen het succes van Roland op het gebied van desktop en benchtop graveren.

Roland DG introduceert de Pro II-serie, een geheel nieuwe familie van krachtige inkjetprinters en printers/snijplotters.

2001

Roland DG introduceert de eerste printer/snijplotter met roltoevoer, de ColorCAMM PC-12.

Roland DG blijft innoveren op het gebied van vinyl snijplotters met de CX PRO-serie.

Roland DG lanceert de EGX-serie graveermachines, de meest kostenefficiënte oplossing in de branche voor graveren met de computer.

De LPX-250 is de eerste laserscanner voor vlak en rond scannen, voor een betaalbare prijs.

De SOLJET is de zuinigste solvent printer/snijplotter en gebruikt Sol-inkt met een grote levensduur buitenshuis.

2000

Roland DG lanceert de revolutionaire nieuwe Hi-Fi JET PRO, ‘s werelds eerste achtkleuren grootformaat inkjetprinter met variabele inktdruppel technologie.

Roland DG introduceert de MDX-serie desktop freesmachines voor in-house rapid prototyping.

De MPX-50 van Roland DG is de eerste foto-impactprinter ter wereld en opent een wereld van mogelijkheden voor gepersonaliseerde hangers, souvenirs en cadeaus.

1999

De CJ-500 is de eerste zeskleuren grootformaat inkjet printer/snijplotter.

1998

Roland DG is de eerste leverancier wereldwijd die een zeskleuren grootformaat inkjetprinter met een resolutie van 1440 dpi aanbiedt: de Hi-Fi JET FJ-50.

1997

Roland DG introduceert de ColorCAMM PRO-familie van grootformaat printers/snijplotters voor thermische transfer.

De PIX-3 is de eerste touch probe 3D-scanner met Roland Active Piezo Sensor-technologie voor het precies scannen van harde of zachte materialen, met inbegrip van modelleerklei.

1996

Roland DG introduceert de eerste breedformaat inkjetprinter/snijplotter ter wereld, de CAMMJET CJ-60.

De CS-20 is de eerste plotter wereldwijd voor graveren, pen plotting en vinyl snijden.

1995

Roland DG introduceert de eerste printer/snijplotter ooit voor vinyl met de originele ColorCAMM, de PNC-5000.

1994

Roland DG introduceert de PNC-1050 vinyl snijplotter met kettingwielaandrijving.

1993

Roland DG introduceert een nieuwe generatie vinyl snijplotters met de PNC-900.

1991

De Stika SCP-85 doet zijn intrede en leidt tot de ontwikkeling van de STX-7/8 en SX-8/12/15.

1989

De populariteit van de PNC-1000 uit zich in de ontwikkeling van de PNC-1100, PNC-900, CM-12/24 en CX-12/24.

1988

Roland DG introduceert de eerste veelzijdige vinyl snijplotter en penplotter wereldwijd voor dubbel gebruik, de CAMM-1 PNC-1000.

1987

Roland DG introduceert met de PNC-3000 de eerste desktop CNC-frees ter wereld.