DGSHAPE lanceert de nieuwste generatie DE-3 Desktop Graveermachine om zijn decoratielijn uit te breiden

DGSHAPE DE-3 Graveermachine

DGSHAPE Corporation, een volledige dochteronderneming van Roland DG Corporation en een toonaangevende leverancier van digitale gereedschappen, waaronder 3D-freesmachines, 3D-printers en graveermachines, kondigde vandaag de lancering aan van haar nieuwste decoratie-oplossing, de DE-3 desktop graveermachine.

 

De DGSHAPE DE-3 is het hoogtepunt van meer dan 3 decennia graveerexpertise bij het leveren van hoogwaardige, betaalbare en intuïtieve digitale technologieën aan creatieve industrieën, fabrikanten, retailers en onderwijsinstellingen wereldwijd. Hisashi Bito, voorzitter van DGSHAPE: "De DE-3 bouwt voort op de erfenis van Roland-graveeroplossingen die vandaag de dag door DGSHAPE Corporation verder worden ontwikkeld en bevestigt de toewijding van DGSHAPE aan het leveren van betrouwbare desktopoplossingen om de business van de ondernemer te ontwikkelen."
DE-3 GraveermachineDe DE-3 is compact en toch krachtig, en biedt een eenvoudige installatie en bediening voor het nauwkeurig graveren van een groot aantal delicate en duurzame materialen zoals metalen, graveren van laminaten en kunststoffen, houtproducten en nog veel meer. De DE-3 is ideaal voor gebruik in werkplaatsen, kantoren, klaslokalen en winkels. De DE-3 levert een indrukwekkende verscheidenheid aan graveerapplicaties, waaronder industriële naamborden en labels, duurzame en tactiele bewegwijzering, personalisatie van prijzen en cadeaus. 

In de huidige wereldwijde markt voor gepersonaliseerde goederen, die vele miljarden euro's waard is, vragen en verwachten moderne consumenten unieke producten, op maat gemaakt voor hen. De DE-3 stelt bedrijven in staat om in te spelen op deze belangrijke trend als een intuïtieve en intelligente graveeroplossing.

Ze is veilig en robuust genoeg om in de winkel te gebruiken en draagbaar en stil genoeg voor kleinschalige bedrijven om online unieke cadeaus en prijzen aan te bieden.

Voor industriële labeling en productmarkeringstoepassingen maakt de variabele datagraveertechnologie van de DE-3 het eenvoudig om naamborden, gereedschappen en andere industriële toepassingen te personaliseren.

 

De nieuwe DE-3 is een evolutie van de veelgeprezen EGX-350 en is voorzien van een reeks intelligente verbeteringen om de bediening eenvoudiger dan ooit te maken, waaronder de introductie van een laser-pointer, die helpt bij het instellen van het beginpunt en een idee van de graveerzone geeft. "Een hoeksteen van alle DGSHAPE-machines", aldus Bito, "is hun gebruiksgemak. De bediening is zo eenvoudig als het indrukken van een knop. DGSHAPE is trots op het concept van het "Open Systeem". Deze open architectuur biedt de flexibiliteit van het gebruik van ontwerpsoftware en tooling waar graveerprofessionals al bekend mee zijn."

Voor meer productieflexibiliteit in elke omgeving kan de DE-3 via USB of LAN worden gekoppeld aan Ethernet-connectiviteit. Andere belangrijke verbeteringen zijn onder meer de bijgewerkte neuskegeltechnologie voor een hogere kwaliteit van graveren op onregelmatige oppervlakken, een databuffer voor offline graveren en nieuwe gebundelde software: Dr. Engrave Plus. Met geavanceerde functies zoals ondersteuning van AI- en EPS-bestanden, nivellerings- en boorfuncties en variabele datagravure, is Dr. Engrave Plus een ontwerpsoftware die nieuw artwork kan maken of bestaande bestanden van populaire ontwerpsoftwarepakketten naar de DE-3 kan transfereren voor een echte out-of-the-box oplossing 

Het afgebeelde model is uitgerust met de optionele centrale bankschroef.