De nieuwe VersaUV LEF2-200 beschikt over uitzonderlijke printfuncties en gebruiksgemak


Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en printer/snijplotters wereldwijd, kondigde vandaag de lancering aan van de VersaUV LEF2-200 20" benchtop UV-flatbed printer.

Dit nieuwste model maakt deel uit van populaire LEF-serie desktop- en benchtop UV-printers van Roland DG, en de LEF2-200 erft hun capaciteit om verbazingwekkende graphics en levensechte texturen, met inbegrip van premium afwerkingen zoals gesimuleerde embossing, te printen op een breed scala van materialen tot 100 mm (3,94 in.) dik. Bovendien biedt dit nieuwe model een reeks verbeteringen die de LEF2-200 nog gemakkelijker en efficiënter in het gebruik maken, bovenop de reeds sterke marktreputatie.

Ongetwijfeld zal de LEF2-200 retailers, zeef- en tampondrukkerijen, signalisatiebedrijven, productiebedrijven, industriële bedrijven en ontwerpers aanspreken. De LEF2-200 kan op vrijwel elk oppervlak printen, met typische toepassingen variërend van op maat gemaakte promotionele artikelen, geschenken, souvenirs, briefpapier, elektronica, awards, veiligheidsborden, verpakkingen, industriële artikelen en prototypes.

"De VersaUV LEF2-200 maakt het heel eenvoudig om foto's, afbeeldingen en tekst van topkwaliteit op bijna alles te printen", aldus Kohei Tanabe, voorzitter van de Digital Printing Business Division van Roland DG. De ECO-UV-inkt hardt onmiddellijk uit op het oppervlak van het materiaal, zodat het mogelijk is om direct te printen op PVC en kunststoffen, canvas, hout, leer, stof, enz.

Bovendien kunt u naast full colour printen ook hoogwaardige glanzende en matte afwerkingen produceren, evenals gesimuleerde 3D-embossing voor verbazingwekkend levensechte texturen met meerdere lagen transparante inkt. Geschikt voor het printen op hoeken en rondingen, alsook zachte materialen zoals leer en stof. Eenvoudig gesteld zijn de geavanceerde Roland ECO-UV-inktformules ontworpen voor zowel flexibiliteit als prachtige printresultaten.

Volgens Tanabe bevat de nieuwe LEF2-200 een groot aantal geavanceerde functies om printen met hoge kwaliteit te vereenvoudigen. Een starttimerfunctie voltooit de instelprocedures voor het reinigen van de printkop en de witte inktcirculatie automatisch voor de door u aangegeven starttijd – en is klaar voor u op kantoor of in het atelier arriveert. Een positioneringsmal maakt het gemakkelijk om items op de printtafel uit te lijnen. Bovendien beschikt de VersaUV LEF2-200 over de nieuwste VersaWorks 6 RIP-software, met een intuïtieve interface voor eenvoudige bediening en taakbeheer. De LEF2-200 heeft ook een nieuw reinigingssysteem om de betrouwbaarheid te verhogen. De Head Refresh-functie verwijdert alle inkt die op de printkoppen achterblijft en reinigt het oppervlak van de printkop om de levensduur van de printer te verhogen. Een luchtdichte cover beschermt de operator tegen UV-licht en voorkomt dat stof zich tijdens het printen op het oppervlak van het materiaal vastzet.

 "Met de LEF2-200 kan iedereen nu verbluffend realistische en kleurrijke beelden printen op veel verschillende materialen, die je eerder niet voor mogelijk hield", aldus Tanabe. "Om deze printmogelijkheden ook aan te kunnen bieden aan mensen die geen ervaring hebben met deze technologie, hebben we ons gericht op bedieningsgemak en maximale betrouwbaarheid, zodat iedereen vol vertrouwen kan genieten van het printen van afbeeldingen en texturen. Samengevat zorgt deze LEF2-200 voor een ongelofelijke toegevoegde waarde en groeikansen."