De Texart SBL3 Dye-Sublimatie-inkten van Roland behalen ChromaLuxe-certificering voor duurzaamheid buitenshuis

De Texart SBL3 Dye-Sublimatie-inkten van Roland behalen ChromaLuxe-certificering voor duurzaamheid buitenshuis

Irvine, Californië, 24 mei 2018 - Roland DGA heeft aangekondigd dat zijn Texart™ SBL3 dye-sublimatie-inkten een certificering van ChromaLuxe® hebben gekregen voor duurzaamheid buitenshuis. Deze certificering geeft gebruikers de zekerheid dat ze een optimale kwaliteit en duurzaamheid kunnen verwachten wanneer transfer graphics worden afgedrukt met Texart SBL3-inkten en gesublimeerd naar ChromaLuxe EXT (Extended Life) UV-resistente fotopanelen.

Naast de certificering ondersteunt Chromaluxe de UV-bestendigheid en de verwachte levensduur buitenshuis van met Texart-inkten gedrukte en naar ChromaLuxe EXT gesublimeerde grafische elementen met een garantie van twee jaar voor foto’s en drie jaar voor borden.    

Deze certificering van ChromaLuxe geldt voor alle standaard Texart SBL3-inkten, die verkrijgbaar zijn in 4- of 8-kleurenconfiguraties met CMYK, Light Cyan, Light Magenta, Orange en Violet. SBL3-inkten zijn ontworpen om het beste uit Roland's geavanceerde RT-640 en XT-640 dye-sublimatieprinters te halen, en zijn bijzonder geschikt voor het creëren van levendige gesublimeerde borden, kleding, accessoires en hardwaren. Deze sneldrogende inkten op waterbasis hebben niet alleen een rijke, duurzame uitstraling, maar bevatten ook een hoge concentratie kleurstoffen, waardoor er minder inkt hoeft te worden gebruikt terwijl de levendigheid maximaal blijft.

“De ChromaLuxe-certificering en garanties bieden Texart-gebruikers de zekerheid dat hun naar ChromaLuxe EXT-panelen gesublimeerde graphics bestand zullen zijn tegen krachtige UV-stralen en weersinvloeden," zei Lily Hunter, Roland DGA Product Manager, Textiles and Consumables. “Ze verenigen het beste van twee werelden - kleurrijke, levendige graphics en de allerbeste duurzaamheid buitenshuis.” 


Over ChromaLuxe


ChomaLuxe is de wereldwijde fabrikant van hoogwaardige printmedia en levert hoogwaardige blanco-substraten voor een verscheidenheid aan toepassingen die een uitstekende beeldkwaliteit en duurzaamheid vereisen. Alle coatings en substraten worden in de VS gemaakt in de productievestiging in Louisville, Kentucky. ChromaLuxe heeft ook vestigingen in België en Australië voor een wereldwijde bediening van het klantenbestand en levert producten aan meer dan 80 landen.

ChromaLuxe is een extensie van Universal Woods, 's werelds grootste fabrikant van sublimatieproducten voor harde oppervlakken en mezzaninevloeren. Het is ook een zustermerk van Unisub, dat de hoogste kwaliteit op maat gemaakte sublimeerbare producten biedt. Ga voor meer informatie over ChromaLuxe naar  https://www.chromaluxe.com.