Een echte partner voor uw bedrijf - Roland DG breidt de prijswinnende TrueVIS-printer/snijplotterserie uit met de nieuwe SG2-serie

Roland DG Expands Award-Winning TrueVIS Printer/Cutters Lineup with New SG2 Series

Roland DG Corporation, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en printer/snijplotters, kondigt vandaag de nieuwe SG2 1625 mm, 1371 mm en 762 mm (64", 54",30") grootformaat eco-solvent printers/snijplotters aan als uitbreiding van haar nieuwste generatie TrueVIS-serie.

TrueVIS is de meermaals bekroonde serie grootformaat printers/snijplotters. Zij is door Roland DG speciaal ontwikkeld om de hoogst mogelijke printkwaliteit te bereiken voor duurzame grafische printbedrijven. De nieuwe SG2-serie biedt de vertrouwde nauwkeurigheid, snijprestaties en printkwaliteit van het TrueVIS-merk. De gestroomlijnde workflow garandeert de supersnelle doorlooptijden die drukke printserviceproviders (PSP's) nodig hebben om dezelfde dag nog te kunnen leveren. De SG2 is voorzien van een CMYK-inktconfiguratie en combineert indrukwekkende prestaties met een ongelooflijke prijs/kwaliteitsverhouding, voor uitstekende kleuren en vrijwel onbeperkte toepassingen. De SG2-serie telt drie formaten (SG2-640/-540/-300) om specifiek te voldoen aan de uiteenlopende productievereisten van grafische bedrijven; van starters tot ambitieuze PSP's die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.

De nieuwe SG2 is de ideale keuze voor PSP's die dezelfde dag nog willen produceren en leveren, met prints die al na slechts 6 uur gelamineerd en onmiddellijk afgewerkt kunnen worden1. Dit stelt drukke printprofessionals in staat om volledig aan de wensen en eisen van hun klanten te voldoen en zo de concurrentie altijd een stapje voor blijven.

Om optimaal te profiteren van de superieure kleurweergave en het brede kleurengamma van de nieuwe TR2-inkt, bevat de SG2-serie de nieuw True Rich Color preset. Nu kunnen levendige kleuren worden gecombineerd met neutrale grijstinten, vloeiende gradaties en natuurlijke huidtinten, om daarmee verbluffende prints te creëren. Volgens Kohei Tanabe, President van de Digital Printing Business Division, is deze baanbrekende printkwaliteit "ongeëvenaard voor duurzame graphics".

Nog meer kwaliteitszekerheid biedt ook de ondersteuning door verschillende toonaangevende medialeveranciers in de sector. Dat zorgt voor een hoger niveau van kwaliteitsborging en de kans voor printprofessionals om hun bedrijven als gecertificeerde printbedrijven te promoten. De SG2- en nieuwe TR2-inkt zijn gecertificeerd met de 3M™ MCS™-garantie en Avery Dennison™ ICS™ prestatiegarantie2.

De SG2 biedt talloze verbeteringen die bijdragen tot een supergestroomlijnde workflow. Er is een nieuw ontwikkeld, automatisch aandrukrolsysteem dat een minimale tussenkomst van de operator vereist en een nieuwe functionaliteit die ervoor zorgt dat u zeer nauwkeurig automatisch kunt printen en snijden, met of zonder snijmarkeringen. En een precieze perforated cut-functie maakt het bijkomend mogelijk om gestanste, kant-en-klare etiketten of decals van hoge kwaliteit te leveren, zonder dat er handmatig hoeft te worden geknipt. Een nieuwe optionele opname-eenheid, die twee modi ondersteunt afhankelijk van het gekozen mediumtype, is ook beschikbaar voor een grotere opnamestabiliteit en een vlotte verwerking na het printen.

De nieuwe SG2 bevat ook een aantal nieuwe functies om de bedrijfskosten tot een minimum te beperken. Een gloednieuw inkttoevoersysteem verlaagt bijvoorbeeld het inktverbruik met 54% dankzij de geautomatiseerde onderhoudsprocedures3. En dat maakt een hoger rendement mogelijk.

Graphics applications print and cut on the new Roland TrueVIS SG2 series printer /cutters

De uitgebreide mediacompatibiliteit van de TrueVIS SG2 biedt de uitzonderlijke veelzijdigheid die printserviceproviders nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. Zo kunnen ze voldoen aan de uiteenlopende wensen van hun klanten en hebben ze toegang tot interessante, nieuwe markten met hoge marges en winstgevende toepassingen - van signalisatie, stickers en voertuigfolies tot vloer graphics, beursdisplays en meer.

De nieuwe TR2-inkt biedt een ongeëvenaarde duurzaamheid bij wasbeurten, waardoor ze ideaal is voor hittetransfer op sportkleding, werkkleding en merkkleding. De SG2-serie met TR2-inkt is ook GREENGUARD Gold gecertificeerd voor veilige grafische toepassingen binnenshuis, zelfs op de meest gevoelige locaties, zoals scholen en ziekenhuizen.

De innovatieve TrueVIS-technologie wordt ondersteund door tientallen jaren van topprestaties op het gebied van engineering. SG2-gebruikers mogen er dan ook op vertrouwen dat ze de beste support in de branche krijgen, zodat hun SG2 altijd bedrijfsklaar is.

Kohei Tanabe, President, Digital Printing Business Division, Roland DG: "Ik ben er sterk van overtuigd dat de nieuwe SG2-serie – met de combinatie van uitstekende kleuren en een veelzijdigheid in drie verschillende formaten tegen een betaalbare prijs – tal van digitale printbedrijven zal aanspreken. Naast eenmanszaken die zich net op de markt van bewegwijzering en display graphics begeven, hebben we deze printers speciaal ontworpen voor diegenen die hun aanbod van grafische producten willen uitbreiden. Tegelijkertijd kunnen ze hun winst maximaliseren door efficiënt te produceren.”

Roland DG levert producten die print service providers helpen hun creatieve mogelijkheden te ontplooien, hun verbeelding om te zetten in realiteit en voldoening te krijgen wanneer mensen op het resultaat reageren met “WOW!”.

Klik hier om meer te weten te komen over de nieuwe TrueVIS SG2-serie

1 Tests uitgevoerd door Avery Dennison™ op digitale MPI Range-media. Bij gebruik van deze media kunnen prints die met TR2-inkt worden geproduceerd, na 6 uur worden gelamineerd wanneer de rollen of afbeeldingen goed geventileerd zijn en losjes worden gewikkeld. Voor meer details, zie: https://www.graphics.averydennison.com/en/home/services/warranty.html. Er kunnen zich regionale verschillen voordoen. Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger.
3M™ MCS™-garantie is momenteel van toepassing op CMYKLcLmLk. De garantie is niet van toepassing op Oranje en Witte inkt. Garantie op Oranje inkt wordt momenteel beoordeeld. Gebruikers van een 8c-configuratie kunnen 7c selecteren voor volledige conformiteit. Avery Dennison™ ICS™ Prestatiegarantie is momenteel van toepassing op CMYKLcLmLk en Wit. Oranje inkt is momenteel uitgesloten. Gebruikers van een 8c-configuratie kunnen 7c selecteren voor volledige conformiteit. TrueVIS SG2 beschikbaar in CMYK.
In vergelijking met de vorige SG-serie met TR-inkten.