Roland DG introduceert de nieuwe EJ-640 DECO-printer, met innovatieve inkten op waterbasis

 

Roland DG EMEA introduceert vandaag de nieuwe EJ-640 DECO-printer. Het toestel maakt gebruik van ecologische inkt op waterbasis en is bedoeld voor het digitaal printen van prachtige interieurtoepassingen.

Milieuvriendelijk en zuinig

De nieuwe EJ-640 DECO werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de sterk groeiende markt voor interieurdecoratie. Deze printer is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de productie van behang-op-maat maar ook lampenkappen, jaloezieën, posters, beursgraphics, buitenreclame*  en nog veel meer. Zo kan perfect worden ingespeeld op de stijgende consumentenbehoefte aan milieuvriendelijke producten en ontwerpen die zich echt onderscheiden van de massa.

"Met zijn lage productiekosten en indrukwekkende veelzijdigheid levert de EJ-640 DECO duurzame afdrukken van uitzonderlijke kwaliteit op een grote verscheidenheid aan materialen”, zegt Paul Willems, Director Business Development en Product Management bij Roland DG EMEA. “Dit is de printer waar de industrie op heeft gewacht."

Schitterende, veelzijdige toepassingen

De EJ-640 DECO combineert de creativiteit van design met de technische mogelijkheden van het grootformaat printen.

Rachael Taylor, ontwerper van decoratieve patronen, creatieve styliste en mede-oprichter van Make It in Design, verklaart: "De EJ-640 DECO-printer is perfect voor behangpapier-op-maat, zodat ik mijn ontwerpen gemakkelijk kan tentoonstellen. Roland DG heeft echt begrepen wat ontwerpers en consumenten van decoratie verwachten. Naast de milieuvriendelijke eigenschappen van het toestel, ben ik ook helemaal weg van de natuurlijke look en feel van de afdrukken. Ik kan haast niet wachten om nog meer van mijn ontwerpen geprint te zien op de EJ-640 DECO."

De high-density inkten op waterbasis zijn te gebruiken op een breed scala aan media, waaronder gecoat, ongecoat, PVC-vrij en zelfs standaard behangpapier uit duurzame bronnen. De EJ-640 DECO-inkten leveren sterke, lichtechte en wasbare prints die voorzien zijn van het A+ label, de hoogste AgBB-classificatie voor binnenluchtkwaliteit. En omdat deze sneldrogende inkten niet eerst nog moeten ontgassen, kan men alles dezelfde dag printen, afwerken en leveren. Dankzij de duurzame printkoppen, het drogen van de inkten op lage temperatuur en de tot 50% lagere inktkosten (in vergelijking met gelijkaardige printersystemen), is de EJ-640 DECO de enige keuze voor klanten die serieus met decoratie bezig zijn.

* INKU DECO-inkten hebben een levensduur buitenshuis van 2 jaar. De werkelijke prestaties worden bepaald door de media.

Meer weten over
de nieuwe EJ-640 DECO