Roland DG kondigt nieuwe lasergraveermachines uit de LV-serie aan voor lucratieve nieuwe business

Roland LV-290 and LV-180 laser engravers  

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en printer/snijplotters wereldwijd, kondigt vandaag de lancering aan in de EMEA-regio* en India van de LV-serie lasergraveermachines: de 29" (736 mm) LV-290 en 18" (457 mm) LV-180.

Met de nieuwe, compacte en gebruiksvriendelijke LV-serie breidt Roland DG haar reeds omvangrijke productportfolio verder uit. De machines maken gebruik van een contactloze CO2-laser om complexe vormen en teksten scherpgesneden en met hoge snelheid te graveren in kunststof, hout, leer, papier, kurk en nog veel meer – met indrukwekkende resultaten.

Anders dan bij conventionele digitale graveermachines hebben de snijoppervlakken van de LV schone en zuivere randen zonder bramen. Nabewerking wordt hierdoor overbodig. Met de LV behoren gebroken of versleten frezen tot het verleden: de laser zorgt altijd voor een schitterende afwerking, zonder kwaliteitsverlies.

Gebruikers kunnen hun rendement nog verder verhogen door de LV-graveermachine te combineren met een Roland-printer, zoals bijvoorbeeld de nieuwe VersaUV LEF2-300. Deze UV-vlakbedprinter met uitzonderlijke printcapaciteiten wordt ook vandaag in EMEA gelanceerd. Door de unieke combinatie van nauwkeurige snij- en graveertechnologie met levendige, realistische en op maat gemaakte prints, kan aan eindklanten iets echt bijzonders worden geboden. "Het geheel van een LV-serie graveermachine en een LEF/LEF2-serie UV benchtop vlakbedprinter is groter dan de som der delen. Deze unieke samensmelting van verschillende mogelijkheden opent lucratieve nieuwe businesskansen", aldus Kohei Tanabe, President van Roland DG Digital Printing Business Division.

Roland LV-290 and LV-180 laser engravers and VersaUV LEF2-300 and LEF2-200 UV-LED printers

Door de capaciteiten van de LV-serie te combineren met die van een printer uit de LEF/LEF2-serie kunnen gebruikers exclusieve en hoogwaardige voorwerpen creëren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde geschenkartikelen, prijzen of acryl displays met aantrekkelijke graphics. Ook het snijden van kunststofvormen, die vaak nodig zijn om een gewenst aantal voorwerpen eenvoudig met UV-technologie te bedrukken, is met de LV-serie snel gebeurd. Voor het uiterst nauwkeurig contoursnijden van UV-geprinte afbeeldingen is de LV-290 standaard voorzien van een CCD-camera die de correcte positionering van het materiaal controleert.

Acrylic sign, leather notebook, wooden sign, trophy produced with the Roland LV laser engravers and VersaUV LEF UV flatbed printers.

Tanabe vervolgt: "In Japan zijn bijvoorbeeld acrylstandaards van strip- of anime-figuren zeer populair, evenals accessoires die gemaakt zijn door met illustraties bedrukte kunststofplaten in unieke vormen uit te snijden. Onze UV-vlakbedprinters worden daar vaak gebruikt voor dergelijke toepassingen. Door deze oplossing nu wereldwijd aan al onze klanten aan te bieden, hopen we hun de nodige tools te geven om hun creatieve mogelijkheden te maximaliseren en hun verbeelding om te zetten in realiteit, zodat zij nog meer waarde en interesse kunnen genereren."

Met de LV-serie zijn zelfs beginnende gebruikers al onmiddellijk in staat zeer nauwkeurige lasergravures maken. Dankzij de keuze uit verschillende modellen kunnen gebruikers het apparaat kiezen dat het beste past bij hun productievereisten en bij de dikte en afmetingen van de materialen waarmee ze willen werken. De LV-180 is compact en zeer gebruiksvriendelijk, en daardoor ideaal voor start-ups en retailers die waarde willen toevoegen aan hun bestaande productlijnen via back-office fulfilment van 'click & collect' orders en online verkoop. De LV-290 staat voor geavanceerd graveren en snijden en een hogere productiecapaciteit, en is dus bij uitstek geschikt voor zowel signmakers en print service providers die hun portfolio willen uitbreiden als voor producenten van kleine tot middelgrote oplages die hun productie efficiënter willen maken.

Ontdek meer over de nieuwe LV-290 en LV-180 lasergraveermachines.

* Europa, Midden-Oosten, Noord-Afrika