Roland DG lanceert de VersaUV LEF2-300 benchtop UV-vlakbedprinter voor geavanceerd, veelzijdig en productief maatwerk

New VersaUV LEF2-300 benchtop UV flatbed printer

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en printer/snijplotters, kondigde vandaag de lancering aan in de EMEA* regio en in India van de VersaUV LEF2-300 benchtop UV-flatbed printer. De LEF2-300 – het nieuwste model in de populaire serie van LEF2 benchtop UV-printers – biedt dezelfde verbluffende kwaliteit en ultra-realistische graphics als de onlangs gelanceerde LEF2-200, terwijl hij 1,5 keer het printoppervlak en de printsnelheid levert. De nieuwe LEF2-300 biedt daarbovenop nog een aantal interessante verbeteringen die het gebruiksgemak en de efficiëntie nog verder verhogen voor de on-demand volumeproductie van winstgevende, op maat gemaakte producten.

De LEF2-300 is ideaal voor producenten van promotioneel drukwerk, retailers, zeef- en tampondrukkerijen, signalisatiebedrijven, productiebedrijven, industriële bedrijven en ontwerpers. Deze UV-vlakbedprinter kan immers printen op vrijwel elk oppervlak en op een groot aantal kant-en-klare producten, die daardoor veranderen in gepersonaliseerde artikelen met een aantrekkelijke winstmarge. De typische toepassingen variëren van op maat gemaakte promotieartikelen, geschenken, souvenirs, schrijfwaren, elektronica, awards, borden, verpakkingen en industriële artikelen tot prototypes.

Customised lampshade, phone cases, wall canvases, powerbank and Braille sign printed on the LEF2-300

Dankzij de lage temperatuur UV-LED-lampen van de LEF2-300 wordt de speciale inkt onmiddellijk op het oppervlak van de media uitgehard. Hierdoor kunt u een groot aantal harde en zachte materialen (waaronder PVC, kunststof, canvas, hout, leer, stof en meer) met foto's, afbeeldingen en gedetailleerde teksten bedrukken  – met een ongeëvenaarde printkwaliteit. Transparante kleurloze inkt zorgt voor een eersteklas matte of glanzende afwerking, die in meerdere lagen kan worden aangebracht voor een gesimuleerd reliëfeffect en verbluffend realistische texturen. Het 770 (B) x 330 (D) x 100 (H) mm printoppervlak van de LEF2-300 – in combinatie met zijn vier printkoppen en twee UV-lampen – zorgt voor verbeterde productiviteit.

Volgens Kohei Tanabe, voorzitter van Roland DG's Digital Printing Business Division, maken de geavanceerde nieuwe functies van de LEF2-300 printen nóg gemakkelijker, sneller en efficiënter. Hij noemt als voorbeeld de Multiple Print-functie om dezelfde data met een simpele druk op de knop van het bedieningspaneel opnieuw te kunnen printen. “En een Printer Status Monitor om de bedrijfsstatus van meerdere printers ogenblikkelijk te kunnen controleren, zorgt voor nog meer efficiëntie bij het printen van grote oplagen."

Kohei Tanabe vervolgt: "Naarmate de levensstijl en voorkeuren van iedereen steeds gevarieerder worden, neemt de vraag naar unieke items en kleine, gecombineerde oplages toe. De LEF2-serie is speciaal ontwikkeld om aan die vraag te voldoen. Met dit toestel is een groot aantal verschillende materialen snel en op aanvraag te bedrukken. Met de toevoeging van de LEF2-300, biedt de LEF-serie nu nog meer klanten de mogelijkheid om verbluffende graphics en levensechte texturen te printen. Wij streven ernaar om nog meer producten te ontwikkelen die de creativiteit van onze afnemers stimuleren en zo de verdere groei van hun bedrijven helpen bevorderen."

: Roland VersaUV LEF2-300 UV-LED flatbed printer and LV-290 Laser Engraver

Gebruikers kunnen hun potentiële rendement nog verder verhogen door de nieuwe VersaUV LEF2-300 te combineren met een Roland LV-serie lasergraveermachine. Ook deze wordt vandaag in EMEA gelanceerd en is bedoeld voor de creatie van hoogwaardige artikelen zoals gepersonaliseerde geschenken en awards, of acryl displays met aantrekkelijke graphics.

Ontdek hier de nieuwe VersaUV LEF2-300.

* Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika