TrueVIS Printer/Snijplotters van Roland DG krijgen hoogste score van Buyers Lab

 

 

In een uitgebreide laboratoriumevaluatie heeft de TrueVIS VG-serie grootformaatprinters/snijplotters van Roland DG twee prestigieuze Buyers Lab-awards gewonnen, waaronder de Outstanding Enhanced CMYK Eco Solvent/Latex 54″/64″ printer (7-Color) en de Outstanding High Production CMYK Eco-Solvent/Latex 54"/64" printer (Dual CMYK). Buyers Lab van Keypoint Intelligence (BLI) is 's werelds grootste onafhankelijke leverancier van tests en analyses voor de document imaging industrie. 

Om de resultaten te bepalen, evalueerden BLI-analisten wereldwijd een verscheidenheid aan inkjets van concurrenten in een aantal belangrijke prestatiecategorieën, waaronder beeldkwaliteit, bruikbaarheid en snelheid. Met het verdienen van de Outstanding Enhanced CMYK Eco-Solvent/Latex 54"/64" Printer (7-Color) award, liet de TrueVIS VG serie (VG-640, VG-540) van Roland DG “output van zeer hoge kwaliteit zien, zelfs bij het printen met de meest productieve snelheidsinstellingen." Printers/snijplotters van de VG-serie werden ook geroemd voor "het breedste scala aan heldere, verzadigde kleuren, evenals gladde huidtinten met zeer goede accentuering en contrast.” Bovendien bleek uit de tests dat de TrueVIS VG "extreem nauwkeurige dimensionale stabiliteit en kleurconsistentie liet optekenen.

De TrueVIS-serie printers/snijplotters van Roland DG verdienden hun tweede BLI Award in de categorie "Outstanding High Production CMYK Eco-Solvent/Latex 54"/64" printer (Dual CMYK)". De BLI-analisten meldden: "Bij de instelling voor snelle printkwaliteit blonk deze 64-inch unit uit in het produceren van heldere halftoonbeelden met zeer goede details en verzadiging, evenals neutrale grijstinten en gladde huidtinten, terwijl de hoogste kwaliteitsinstelling aanzienlijk sneller was dan die van het volgende snelste apparaat. Combineer dat met de nauwkeurige PANTONE®-kleuraanpassing en bovengemiddelde printsnelheden, en dit grootformaat apparaat zal ongetwijfeld voldoen aan de strengste kwaliteits- en kleureisen van elke drukkerij."

Bij de evaluatie van de "gebruiksvriendelijkheid" merkte BLI op dat de VersaWorks Dual RIP-software, gebundeld met zowel de VG-640 als de VG-540, intuïtieve bediening bood voor diverse taken zoals het tilen en nesten van jobs, het monitoren van jobwachtrijen en inktverbruik, en de mogelijkheid om proces- en PANTONE-kleuren gemakkelijk aan te passen. Wat ook indruk maakte op de BLI-analisten waren andere geavanceerde VG-serie functies, met inbegrip van de standaard take-up reel voor onbeheerd printen, een vervangingssysteem voor inktzakjes dat de totale afval vermindert, en externe printer monitoring via iOS en Android-apparaten.

 

The speed and quality of Roland TrueVIS VG earned the printer cutter series two prestigious Buyers L

L to R: Ross Chapman from Keypoint Intelligence, Stefania Cimino – Roland DG President & CEO, South Europe, Marc Artigas – Sales Manager, Roland DG Iberia, Massimiliano Calvaresi – Sales Director, Roland DG Mid Europe and Gillian Montanaro, Head of Marketing Roland DG EMEA 

Tijdens een presentatieceremonie tijdens SGIA Expo in Las Vegas op de stand van Roland DGA, de in de VS gevestigde verkoop- en marketingdochter van Roland DG, feliciteerde David Sweetnam, directeur Research and Lab Services van Keypoint Intelligence, Roland DG en vertelde hij hoe de VG zich onderscheidde van de concurrentie. “Deze printer/snijplotter draait helemaal rond een snelle doorlooptijd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, aangezien veel van onze testbeelden neutrale grijstinten, fijne details en gladde huidtinten vertonen, zelfs bij de snelle printinstelling. We waren ook onder de indruk van de VG met 7-kleuren plus witte inkt, die het grootste kleurengamma produceerde dat we tot nu toe hebben getest. In onze tests leverde dit een uitstekende kleuraanpassing op met een gemiddelde van slechts 3,45 Delta E00. Zowel de VG-640 als de VG-540 hebben over de hele linie zeer goede cijfers behaald voor beeldkwaliteit, snelheid en de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de meegeleverde Roland VersaWorks Dual RIP software."

Kohei Tanabe, voorzitter van de Digital Printing Business Division van Roland DG, die de prijzen op de SGIA Expo in ontvangst nam, merkte op: “We zijn vereerd dat BLI de printkwaliteit en productiviteit van onze VG-printers/snijplotters, die zijn ontworpen om veelzijdigheid, precisie en kracht te leveren, heeft erkend." aldus Tanabe. “Het 'VIS' in TrueVIS is Latijn voor 'visie', wat zeer toepasselijk is als je bedenkt hoe deze geavanceerde machines gebruikers in staat stellen om hun visies tot leven te brengen, waardoor ze een echt concurrentievoordeel hebben"


Stefania Cimino Roland DG President CEO for South Europe accepted the award at Viscom Italia

Daarnaast reikte Ross Chapman van BLI dubbele awards voor de EMEA-regio van Roland DG uit aan Stefania Cimino, President & CEO, Zuid-Europa bij Viscom Italia. Bij die gelegenheid zei Stefania: “We zijn blij dat we twee prestigieuze prijzen hebben gekregen van een gerespecteerde organisatie als BLI. In heel Europa is het TrueVIS-assortiment consequent een topkeuze voor PSP's en uithangbordenmakers, en deze prijzen zijn een bewijs van de uitstekende prestaties, kwaliteit en reputatie van Roland's TrueVIS print- en snijtechnologie"

 

Meer informatie over de bekroonde TrueVIS-serie grootformaat printers/snijplotters van Roland DG, of de complete Roland DG productlijn, kunt hier u vinden.

Meer informatie over Keypoint Intelligence en Buyers Lab vindt u op www.keypointintelligence.com.