cotodesign van Roland DG biedt retailklanten een unieke in-store ervaring

Roland cotodesign

Roland DG kondigt aan dat cotodesign, een innovatief ontwerp- en printmanagement softwarepakket, nu compatibel is met meer Roland DG-apparaten dan ooit tevoren. Met cotodesign kunnen retailers hun klanten een unieke in-store ervaring bieden aan de hand van de personalisatie van een breed scala aan producten. 

Wat is cotodesign

cotodesign biedt een intuïtieve klantgerichte interface voor on-demand productpersonalisatie, zelfs in kleine retailomgevingen zoals kiosken en binnen warenhuizen, of bij pop-ups en evenementen. Retailers kunnen zich – speciaal toegesneden op hun merk, assortiment en marktsegment – onderscheiden van de concurrentie door klanten een positieve en interactieve winkelervaring te bieden.

Paul Willems is verantwoordelijk voor Business Development en Product Management bij Roland DG EMEA. Hij vertelt: "Rolands personalisatieoplossingen worden door retailers en merken over de hele wereld gebruikt om klanten een boeiende ervaring te bieden en zo meer bezoekers te trekken en meer omzet te realiseren. De vraag van de consument naar gepersonaliseerde producten blijft groeien. cotodesign tilt de personalisatie van producten nu naar een hoger niveau door de consument zelf de knoppen in handen te geven."

Personalisatie door klanten

In een paar minuten tijd kunnen klanten hun unieke gepersonaliseerde artikel mee naar huis nemen. Klanten selecteren via de intuïtieve interface op tablets in de winkel het product dat ze willen personaliseren. Vervolgens kiezen ze uit een reeks ontwerpsjablonen. Via het het wifi-netwerk van de winkel kunnen ze zelfs hun eigen foto's of afbeeldingen uploaden vanaf een mobiel apparaat om een echt uniek artikel te creëren. cotodesign-software is volledig geïntegreerd met een selectie van de compacte en intuïtief te bedienen Roland DG-apparaten. Die brengen, zodra de bestelling wordt geplaatst, snel en veilig het ontwerp van de klant aan op het door hen gekozen product.

Customised children’s toys, food containers, medical devices and instruments, health and personal hygiene items can all be printed on the SF-200

De oplossing is zeer eenvoudig te gebruiken en te integreren in een reeks van retailomgevingen, met een snelle leercurve voor winkelpersoneel. Tot de personaliseerbare items behoren onder andere T-shirts, petten, tassen, sieraden, posters, stickers, smartphonehoesjes, briefpapier, geschenkartikelen en meer. 

cotodesign ondersteunt een breed scala aan Roland-apparaten

cotodesign is compatibel met een uitgebreid gamma benchtop- en desktopmodellen van Roland. De lijst omvat onder meer de VersaUV LEF-serie UV-LED-inkjetprinters, die kleur en textuur kunnen toevoegen aan een groot aantal artikelen, en de VersaSTUDIO BT-12 direct-to-garment printer voor de on-demand decoratie van katoenen T-shirts en accessoires. De VersaSTUDIO BN-20 printer/snijplotter, ontworpen voor stickers, etiketten, heat transfers voor kleding en meer, en de DGSHAPE LD-80 laser decorator voor luxe foliedecoratie, zijn eveneens geschikt. En dat geldt ook voor de METAZA MPX-95 metaal graveermachine - perfect voor het toevoegen van gepersonaliseerde tekst en afbeeldingen aan plaquettes, sieraden en trofeeën - en de compacte CAMM-1 GS-24 vinylsnijplotter, die wereldwijd gebruikt wordt voor de productie van decals, stickers en heat transfers.

Een nieuwe zakelijke kans

cotodesign is de ideale oplossing voor bedrijven van elke omvang - van grote retailers tot kleine en onafhankelijke bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Het innovatieve ontwerp- en printmanagement softwarepakket wordt ook gebruikt door toonaangevende merken voor het op grote schaal personaliseren van sieraden, cosmeticaverpakkingen en nog veel meer. cotodesign kan zelfs worden ingezet door signmakers, fabrikanten van promotieartikelen en printshops om op maat gemaakte diensten aan te bieden tijdens evenementen, tentoonstellingen of shows.