DGSHAPE kondigt natte slijpmachine DWX-42W van de volgende generatie aan voor on-demand productie van hoogwaardige dentale restauraties

 

DGSHAPE Corporation, dochteronderneming van Roland DG Corporation in volledig eigendom en een toonaangevende leverancier van digitale fabricagetools, waaronder 3D-freesmachines, 3D-printers en graveermachines, heeft vandaag de introductie aangekondigd van de DWX-42W, de opvolger van de populaire natte slijpmachine DWX-4W.

Volgens Hisashi Bito, president van DGSHAPE, “Is de DWX-42W de nieuwste toevoeging in het groeiende portfolio van dentale restauratietechnologie. De DWX-42W bouwt voort op het erfgoed van de dentale Roland-oplossingen die vandaag de dag door DGSHAPE Corporation verder ontwikkeld worden en toont de inzet van DGSHAPE om tandheelkundige professionals te helpen hun efficiency te verbeteren, de tijd te verkorten die patiënten in de tandartsstoel moeten doorbrengen, en hun rentabiliteit te vergroten.

De DWX-42W kan hoogst esthetische restauraties produceren uit de nieuwste glaskeramiek en composiethars. Er zijn een groot aantal verbeteringen aangebracht aan het natte DWX-platform, waaronder nieuwe slijpstiften, een grotere capaciteit van de automatische gereedschapswisselaar (ATC), ethernetconnectiviteit, en een nieuwe, door DGSHAPE ontwikkelde spindel (patent aangevraagd). Er zijn belangrijke upgrades doorgevoerd. De benodigde luchtdruk en het luchtvolume zijn sterk gereduceerd (wat de compatibiliteit met het werken van aanwezige luchtdruktoevoer vergroot), tot 50% snellere slijptijden, en een versterkt frame voor meer stabiliteit en precisie. 

"Een hoeksteen van alle dentale DWX-machines is het gebruiksgemak," zegt Bito. De bediening is zo gemakkelijk als het indrukken van een knop. De open architectuur biedt flexibiliteit zodat gebruik kan worden gemaakt van software en scanners waarmee de technici in het lab al vertrouwd zijn. De ATC met zes houders verwisselt, indien nodig voor productie, slijpstiften zonder toezicht. Andere geavanceerde functies zijn een Virtual Machine Panel (VPanel) waarmee gebruikers ten behoeve van een productie in hoge volumes vanaf één enkele computer instellingen snel kunnen configureren voor maximaal vier machines. Het VPanel bewaakt de operationele status en verzendt e-mailberichten aan het einde van het slijpproces. 

"De DWX-42W, geïnstalleerd als één enkele machine in een kliniek of in combinatie met een DWX-52D in een labomgeving, kenmerkt zich door schaalbaarheid", zegt Bito, "wat het voor een groeiend bedrijf eenvoudig maakt om deze machine toe te voegen aan hun huidige machinepark, zodat kan worden voldaan aan de steeds hogere eisen van de klant."

Ontdek meer over de DWX-42W