Gregory Bilsen gepromoveerd tot President, Roland DG EMEA

Roland DG Corporation heeft de promotie van Gregory Bilsen tot President van Roland DG EMEA aangekondigd. Gregory, die in België werkzaam is, neemt de functie met onmiddellijke ingang aan en blijft optreden als President & CEO van Roland DG Central Europe.

Hij rapporteert aan Eli Keersmaekers, President of Global Sales and Marketing en Executive Officer van Roland DG HQ. De benoeming van Gregory illustreert de aanhoudende groei van de onderneming en haar focus om aan de behoeften van klanten in heel EMEA te voldoen. Roland DG is de de facto leider in een aantal uiteenlopende markten dankzij haar uitgebreide en evoluerende assortiment van o.a. grootformaat inkjetprinters, vinylplotters, graveermachines, digitale 3D-productietoestellen, tandheelkundige freesmachine, impactprinters en meer.

In zijn uitgebreide functie is Gregory Bilsen belast met het stimuleren van verdere groei binnen EMEA, het consolideren van de sterke leiderschapspositie van Roland DG en het bevorderen van de omzet van de productlijnen in heel Europa. Gregory, die de Belgische nationaliteit heeft, werkt sinds 2011 voor Roland DG en had voordien de functie van COO en President van Roland DG Belgium. Ervoor heeft hij verschillende functies bij Siemens bekleed, waaronder CFO van Siemens Healthcare Diagnostics Belux.

Gregory heeft bijna vijf jaar de Centraal-Europese business unit van Roland DG geleid en heeft de onderneming getransformeerd door de verkoop binnen nieuwe verticale markten - zoals detailhandel en industrie - te stimuleren, en tegelijkertijd de groei, service en ondersteuning op lokaal niveau te bevorderen. Na de benoeming van Gregory Bilsen is Johan Struyfs, Head of Sales, Marketing and Service van Roland DG Central Europe, gepromoveerd tot Operations Director, Roland DG Central Europe. In zijn nieuwe functie zal Johan Gregory Bilsen ondersteunen door met onmiddellijke ingang de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de activiteiten in de regio.

Eli Keersmaekers verklaart het volgende over de aanstelling van Gregory Bilsen: “Het is mij een genoegen om de promotie van Gregory tot President van Roland DG EMEA aan te kondigen. Hij heeft bewezen dat hij sterke leiderschapskwaliteiten bezit en hij zal ervoor zorgen dat Roland DG EMEA blijft focussen op bestaande en potentiële marktkansen in de hele regio en dat het die kansen weet te benutten. Gregory is werkzaam in Europa en zal een belangrijke rol spelen voor de groei van de klantenbasis van Roland DG in heel EMEA.

Al vele jaren streeft Roland DG ernaar het beste talent van over de hele wereld aan te trekken en te promoten. Dit heeft geleid tot meer efficiëntie over de hele linie en tot een flexibelere onderneming die snel kan inspelen op de behoeften van de meer dan 200 diverse landen waarin wij actief zijn. De benoeming van Gregory zal ervoor zorgen dat we de groei en het succes binnen EMEA kunnen consolideren en dit zal uiteindelijk de wereldwijde positie van Roland DG versterken."