Peak UK aangenaam verrast verkozen te zijn tot Roland Hero 2018

Our Roland Hero judges

Roland DG is verheugd om de winnaar bekend te maken van de Roland Hero Awards 2018, de eerste editie ooit.

De Roland Hero Awards zijn in het leven geroepen om erkenning te geven aan de geweldige gebruikers van Roland-systemen, om de ongelooflijke veelzijdigheid van de grafische industrie in de kijker te zetten en om de belangrijke rol van de mensen in deze boeiende sector aan te tonen.

Sinds april 2018 hebben Roland-gebruikers uit de EMEA-regio bijzondere verhalen gedeeld die getuigen van de opmerkelijke dingen die ze realiseren, en de positieve impact ervan op hun activiteiten, hun familie, hun gemeenschap en zichzelf.

Roland DG is heel blij nu te kunnen bekendmaken dat uit alle fantastische inzendingen en een ongelooflijk sterke shortlist Peak UK verkozen is tot Roland Hero 2018. Daarnaast werden ook één Judges' Special Mention- en drie Highly Commended-titels toegekend.

Peak UK is een bedrijf voor kajakkleding dat gevestigd is in de Derwent Valley in Derbyshire, Verenigd Koninkrijk. Het is een vallei met een rijke industriële geschiedenis. In de schaduw van 's werelds eerste moderne textielfabriek richtte voormalig kanoslalomatleet Pete Astles Peak UK op om de kledingproducten in deze markt te verbeteren op het vlak van pasvorm, kleur en technische prestaties. Pete bouwde zijn bedrijf vanaf de basis op vanuit een eigen nieuwbouw. Nu verkoopt hij zijn producten internationaal. Met behulp van een Roland Texart-dye-sublimatieprinter creëert hij aantrekkelijke, technische kleding die hij van branding voorziet voor klanten zoals olympische medaillewinnaars. De groei van zijn activiteiten gaat onverminderd voort.

Pete Astles of Peak UK crowned Roland Hero 2018

De winnaar werd op 10 januari 2019 gekozen op een evenement in Geel, België. De drie juryleden waren: President van FESPA Christian Duyckaerts; bestsellerauteur en gelauwerd onderneemster Beth Kempton; en Roland DG EMEA's Head of Marketing Gillian Montanaro. Aan ieder jurylid werd gevraagd om 23 inzendingen op de shortlist een score te geven op het vlak van de belangrijkste criteria: creativiteit, vernieuwing, ondernemerschap en inspiratie.

"Pete Astles van Peak UK is vastberaden, gefocust en gedreven om een verschil te maken voor een sport waar hij duidelijk van houdt", zegt Gillian Montanaro. "Zijn verhaal had echt alle ingrediënten."

Christian Duyckaerts zegt in een reactie: "Pete van Peak UK doet het uitstekend als ontwerper, als printprofessional en ook als retailer, waardoor hij een heel inspirerende Roland Hero is."

"Peak UK laat zien dat er veel manieren zijn om een doel te bereiken. Om glansprestaties neer te zetten en kans te maken op een olympische medaille, moet je goed omringd zijn en beschikken over goed materiaal", voegt Beth Kempton eraan toe. "Peak UK is dan ook echt een inspiratie voor jonge mensen."

Petes prijs omvat een ongelooflijke reis naar keuze naar Thailand, IJsland of Florida.

Hij zegt in een reactie: "We zijn aangenaam verrast! Het is echt geweldig dat al ons harde werk zo enorm geapprecieerd wordt. Met ons project wonnen we niet alleen olympisch goud in Rio en Londen maar pakken we nu ook nog eens de titel van Roland Hero als kers op de taart. Heel erg bedankt aan Roland voor hun ondersteuning om dit allemaal mogelijk te maken."

From L-R; Gillian Montanaro, Christian Duyckaerts and Beth Kempton

Gezien het hoge niveau van de inzendingen gaven de juryleden verdere onderscheidingen aan vier andere Roland Heroes.

De Judges' Special Mention-prijs werd toegekend aan Gemanco Design. Dit Italiaanse bedrijf is een onderdeel van een bouwspecialist. Het is een expert in speciaal voor de klant gedrukt behang, wandstickers, op maat gemaakte harsmozaïeken en meer. Daarbij vertrouwt het op Roland-printers, waaronder een Roland VersaUV LEJ-640.

"Ik ben een fan van hoe Gemanco zijn activiteiten op een ambitieuze, schaalbare en heel professionele manier uitgebouwd heeft", zegt Christian.

Beth voegt eraan toe: "Gemanco heeft een bloeiend bedrijf opgebouwd en laat zien wat je allemaal kunt doen met Roland-technologie."

Drie inzendingen op de shortlist kregen de vermelding Highly Commended. Lieuwe Boards, een maker van kiteboards op maat en VersaSTUDIO BN-20-gebruiker uit Nederland, kreeg erkenning voor zijn geavanceerde ontwerpen en snelle succes; het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Nutmeg Studio baarde opzien met zijn groeitraject van familiebedrijfje aan de keukentafel tot leverancier van bekende retailers door gebruik te maken van een Roland CAMM-1 GR-640-snijplotter en een Roland-print- en snijtoestel met eco-solventinkten om prachtige woningproducten te produceren; en In Your Face, een bedrijf voor graphics voor windsurfzeilen op de Canarische Eilanden, Spanje, was als gebruiker van een Roland-printer/snijplotter vanaf nul gestart na een ontslagronde.

"Voor deze eerste editie van de Roland Hero Awards ontvingen we zodanig veel fantastische inzendingen dat het echt moeilijk was om één winnaar te kiezen", zegt Gillian Montanaro. "Christian, Beth en ik zijn erg onder de indruk van het ongelooflijk hoge niveau van de toepassingen, die echt de creativiteit, de innovatie, het ondernemerschap en de inspiratie aantonen die leven in de Roland-gemeenschap."

"Peak UK is een verdienstelijke gelukkige winnaar van de titel van Roland Hero 2018. Tegelijkertijd mogen ook Gemanco Design, Lieuwe Boards, Nutmeg Studio en In Your Face heel trots zijn. Onze felicitaties gaan uit naar iedereen."

Roland DG wil iedereen die heeft meegedaan aan de Roland Hero Awards 2018, hartelijk danken.

Geïnteresseerden kunnen hier terecht om het filmpje over Peak UK te bekijken en hun succesverhaal te lezen.

 

Lees de verhalen van onze andere winnaars:

Gemanco Design  |  Lieuwe Boards  |  In Your Face  |