DGSHAPE lanceert LD-300, de volgende generatie Laser Decorator

De nieuwe LD-300 Laser Decorator van DGSHAPE

DGSHAPE Corporation, een toonaangevende leverancier van digitale gereedschappen – waaronder 3D-freesmachines, 3D-printers en graveermachines – en een volledige dochteronderneming van Roland DG, kondigt vandaag de lancering van de LD-300 Laser Decorator aan.

Hiroshi Oe, Global Product Manager voor 3D-producten bij DGSHAPE: “De LD-300 is de volgende generatie van DGSHAPE’s Laser Decorator-technologie. Het grotere en robuustere platform kan alle eerdere toepassingen van de revolutionaire LD-80 Laser Decorator aan, maar biedt bovendien de extra mogelijkheid om foliedecoratie op grote objecten aan te brengen. We zijn ook erg trots om aan te kondigen dat de LD-300 direct op natuurlijk leer kan printen!”  

Met de LD-300 gepersonaliseerde cosmetica, geschenken, briefpapier, accessoires en lederwaren

De LD-300 gaat verder dan foliedecoratie op zachte kunststoffen, want deze Laser Decorator produceert ook grotere driedimensionale objecten en directe prints op echt leer. Het unieke ontwerp van de LD-300 maakt personalisatie van kleine en grote objecten mogelijk zonder in te boeten aan kwaliteit. Het werkgebied van de LD-300 is ongeveer 305 mm x 230 mm en is geschikt voor objecten tot 50 mm dik. Het bed kan verwijderd worden voor nog grotere voorwerpen tot 200 mm, zoals handtassen en productverpakkingen. De LD-300 kan verbluffende graphics en gestoken scherpe tekst produceren met behulp van de meegeleverde METAZAStudio-software.

Het DGSHAPE LD-300-werkgebied biedt plaats aan grote items voor hogere inkomsten en een aanzienlijk hogere productiviteit

Oe vervolgt: “De LD-300 is een klasse 1 laserproduct. De afgeschermde voorklep en het volledig gesloten frame maken de machine perfect geschikt voor winkelomgevingen waar veiligheid voorop staat. In tegenstelling tot lasergraveertechnologieën die de neiging hebben om het oppervlak van leer te verbranden, heeft de LD-300 geen ventilatie nodig en laat hij geen resten achter tijdens het decoreren. De installatie is eenvoudig en intuïtief, met gebruiksvriendelijke softwarefuncties voor volledige controle van de decoratie-workflow.”

De LD-300 zal in specifieke markten worden uitgebracht: Japan en Australië zijn begin december aan de beurt, de VS en Europa volgen in het eerste kwartaal van 2020. In het tweede kwartaal van 2020 vindt de introductie op grote schaal plaats.