Beste Roland-technicus ter wereld komt uit België

yannig-van-de-wouwer_daniel-thaetner2.jpgYannig Van de Wouwer van de Belgische Roland-verdeler Pantoon is verkozen tot ’s werelds beste Service Engineer. Hij was de beste van 20 toptechnici die vanuit alle hoeken van de wereld naar Japan reisden voor dit kampioenschap. Daniel Thätner van de Duitse dealer Technoplot eindigde op een verdienstelijke derde plaats.
 
Roland DG Benelux, verantwoordelijk voor de verdeling van Roland DG-producten in de Benelux, DACH-regio en verschillende landen in Oost-Europa, heeft uitstekend gescoord op het wereldkampioenschap voor Roland-technici in Japan. Zijn twee afgevaardigden behaalden de eerste en derde plaats. Yannig Van de Wouwer van Pantoon NV (Temse, België) werd gekroond tot de Beste Service Engineer ter Wereld. Daniel Thätner van Technoplot CAD Vertriebs GmbH (Ismaning, Duitsland) behaalde ook een podiumplaats. “We wisten dat we twee zeer goede kandidaten in de race hadden en hoopten natuurlijk een goede beurt te maken. Toch was het zeker niet evident, want de competitie was heel sterk. Er deden zelfs technici mee die meer dan 25 jaar ervaring hebben met Roland-toestellen. Ondanks de sterke tegenkandidaten, behaalden onze technici schitterende resultaten. Het is echt fantastisch dat twee podiumplaatsen naar mensen uit onze regio gingen. Van de ongeveer 500 Roland-techniekers behoren Yannig en Daniel bij de top-3. Dat toont nog maar eens aan dat we heel veel kwaliteit hebben bij onze dealers,” zegt Stijn Heylen, Customer Care Coordinator bij Roland DG Benelux.
 


Doorgedreven testen

yannig-van-de-wouwer.jpgHet wereldkampioenschap bestond uit drie fases. Zowel de praktische als theoretische kennis van de deelnemers werd grondig getest. Ze werden gevraagd een printkop te vervangen, een defecte machine te herstellen en een antwoord te formuleren op 10 probleemstellingen. De jury keek niet enkel naar het eindresultaat. Alle deelnemers werden beoordeeld op hun snelheid, nauwkeurigheid, degelijkheid, netheid en correctheid. Yannig Van de Wouwer behaalde de hoogste totaalscore en Daniel Thätner werd derde. De jury was voornamelijk onder de indruk van de zorg waarmee beide mannen de proeven aflegden. Stijn Heylen: “We hebben de afgelopen jaren heel veel aandacht besteed aan een goede opleiding en ondersteuning van onze dealers. Dat onze technici zo goed scoorden op dit kampioenschap bewijst dat we hen de juiste begeleiding gegeven. Dit motiveert ons om op dezelfde manier verder te gaan. We kijken er al naar uit om onze mensen opnieuw klaar te stomen voor het volgende wereldkampioenschap.”
 


Doel van wereldkampioenschap

yannig-van-de-wouwer-next-to-president-of-roland-dg-corp-mr-tomioka.jpgRoland DG hecht veel waarde aan een goede en klantvriendelijke service. Field engineers die dagelijks in contact komen met klanten, hebben hier een groot aandeel in. Zij kennen hun problemen en vragen en dragen in grote mate bij aan de tevredenheid van deze klanten. Als erkenning voor de inzet van de field technici en van het belang van hun werk, organiseerde Roland DG dit wereldkampioenschap.

Bekijk de video