Betaalbaar freestoestel voor modelbouwers en doe-het-zelvers

Roland DG stelt de iModela IM-01 voor. Het is een goedkoop en gebruiksvriendelijk toestelletje dat freest in was, polyurethaanschuim, zachte houtsoorten en kunststoffen die vaak gebruikt worden door modelbouwers en doe-het-zelvers.

Met iModela realiseren gebruikers hun meest creatieve designwensen. Ervaring met frezen is niet vereist, want iModela is zo eenvoudig te gebruiken dat iedereen een model kan frezen op basis van een 3D-ontwerp. iModela freest vormen, boort gaten, creëert reliëf, vlakt werkstukken af en graveert ontwerpen. Dankzij iModela maken gebruikers kortom erg complexe vormen met grote nauwkeurigheid.

 

Ontwerpsoftware ‘iModela Creator' meegeleverd

De combinatie van iModela met de software iModela Creator biedt een totaaloplossing om ondermeer sleutelhangers, kleine vormen en onderdelen van modelvliegtuigen en -treinen te maken.

Gebruikers maken hun eigen 3D-ontwerpen of bewerken gedownloade bestanden in de software. Intuïtieve menu's en iconen maken het ontwerp- en productieproces eenvoudig, zelfs voor mensen die geen ervaring hebben met 3D-ontwerpen en frezen.

 

Eigenschappen

  • Freest 3D-vormen, patronen en ontwerpen in polyurethaanschuim, was, zachte houtsoorten en kunststoffen
  • Inclusief 3D-software iModela Creator
  • Betaalbaar en gebruiksvriendelijk platform
  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken met enkel een stroomschakelaar, LED-display en een virtueel bedieningspaneel om de computerinstellingen aan te passen
  • Compact desktop-toestel dat veilig vervoerd kan worden in een bijgeleverde koffer
  • De aangepaste spindelmotor*1 ondersteunt verschillende freesgereedschappen*2 die beschikbaar zijn in doe-het-zelfzaken en winkels voor modelbouwers

 

*1 Spindelmotor is een FA 130-motor
*2 Werkt zowel met nieuw als tweedehands gereedschap (dia. 2.35mm), inclusief router bits

 

 

Geef uw mening op Facebook