CGS Publishing Technologies International en Roland DG kondigen strategisch technologisch partnerschap aan

CGS ontwikkelt een unieke interface voor de Roland VersaUV LEC-330 printer voor de productie van nauwkeurige en rendabele gerasterde contract proofs voor flexibele verpakkingen.

CGS Publishing Technologies International - een wereldleider op het gebied van kleurmanagement, digitale drukproeven en speciaal vormgegeven media - en Roland DG Benelux - dochteronderneming van Roland DG Corporation, een wereldwijd toonaangevende leverancier van grootformaat inktjetprinters en printers/snijplotters - kondigden vandaag aan dat hun uitgebreide samenwerking, die de deskundigheid van beide bedrijven combineert, vooral gericht is op de wokflow in de erg gespecialiseerde verpakkingssector, maar daar niet toe beperkt blijft.

Bij de productie van kleurconsistente contract proofs voor flexibele verpakkingen moesten tot nu toe vaak compromissen worden gesloten en het proces was altijd een hele uitdaging. Dankzij de combinatie van de eigenschappen van de Roland VersaUV LEC-330 printer en het unieke gepatenteerde kleurbeheer van CGS, is het nu mogelijk om uiterst nauwkeurige proefdrukken te produceren op alle soorten substraten, waaronder composietmateriaal en krimpfolie. Naast CMYK gebruikt de printer ook wit en een transparante inkt. De revolutionaire Roland ECO-UV inkten leveren een heel breed kleurengamma en blijven tegelijk flexibel, wat vooral belangrijk is voor de productie van verpakkingsproeven. CGS ORIS Color Tuner // Web software kan worden gebruikt voor het volledige kleurengamma van de printer en de functie ORIS ScreenDot verwerkt rechtstreeks 1-bit data voor perfecte, kleurcorrecte gerasterde proefdrukken. Op basis van de originele weergave-informatie kunnen gebruikers weergaveproblemen zoals moiré of artefacten in een vroeg stadium detecteren, zodat geen dure nieuwe versies dienen geproduceerd te worden. De optionele functie ORIS ScreenDot Plus produceert gerasterde proefdrukken op basis van halftoonbestanden van klanten.

Trevor Haworth, CEO van CGS Publishing Technologies legt uit: "We zijn verheugd over onze samenwerking met Roland DG. Ze hebben zich altijd beziggehouden met geavanceerde grafische oplossingen en door de technologieën van onze beide bedrijven te combineren, kunnen we prepressbedrijven en verpakkingsdrukkerijen een oplossing bieden voor de productie van kleurconsistente gerasterde contract proofs op alle soorten verpakkingssubstraten. Met de halftoontoepassingen van het product zijn Roland DG en CGS al behoorlijk succesvol in Japan; door het aanbod uit te breiden met proefdrukken van contractkwaliteit richten we ons nu op de specifieke behoeften van de verpakkingsindustrie."

Na uitgebreide praktijktesten in een toonaangevend Duits prepressbedrijf, wordt ORIS Color Tuner // Web voor de VersaUV LEC-330 officieel voorgesteld op IPEX op de stand van Roland DG, in
hal 12, nr. 12-C140.

"We waren natuurlijk al vertrouwd met de alom geprezen oplossingen van CGS voor kleurmanagement, vooral op de Japanse markt. De superieure kleurbeheertechnologie en uitgebreide knowhow van CGS waren voor ons een doorslaggevende factor om ons te gaan concentreren op dit veeleisende en groeiende marktsegment. Ik ben er zeker van dat dit partnerschap zich in de toekomst zal uitbreiden naar andere toepassingen, zoals grootformaat printen of display graphics. Gebruikers worden steeds meer geconfronteerd met eisen voor consistente kleuren conform de ISO-normen. Onze huidige en toekomstige klanten zullen zeker hun voordeel halen uit de uitgebreide vakkennis van CGS en onze nauwe samenwerking. We werken nu al samen met CGS om de ORIS-oplossing te integreren in andere Roland-printers, zoals de gloednieuwe VersaCAMM VS-640 inktjetprinter/snijplotter, met acht kleuren inclusief wit en metallic inkt", zegt Michel Van Vliet, Product Manager bij Roland DG Benelux.

Meer informatie over ORIS-producten vindt u hier.