‘Color and Shade’ uitgeroepen als winnaar van de GR-640-snijplotterwedstrijd van Roland DG op FESPA 2017

De aanbieder van printdiensten ‘Color and Shade’ is uitgeroepen als winnaar van de GR-640-snijplotterwedstrijd van Roland DG op FESPA 2017

Het bedrijf werd in 2004 opgericht door CEO Andreas Rösch in Duitsland, telt een team van vijf werknemers en focust op digitale printtoepassingen, van voertuiggraphics, voertuigomslagen en zonneweringen tot textiel, signalisatie, banners en meer. De nieuwe GR-640 is ideaal als stand-alone snijoplossing of kan eenvoudig worden geïntegreerd in een digital print workflow als hij aan andere printers wordt gekoppeld. Hij werkt naadloos samen met de bestaande printtoestellen van Color and Shade zodat de productie opgevoerd kan worden en het bedrijf een groter scala aan media kan gebruiken.

Mr Rösch vertelt: “Ik kan het nog altijd niet geloven!” Ik vind het echt geweldig omdat het winnen van de GR-640-snijplotter zo veel potentieel heeft. Het zal een fantastische aanvulling voor ons bedrijf zijn. Ik kan niet wachten om ermee te beginnen.”

CAMM-1 GR-640: de ultieme snijoplossing

De CAMM-1 GR-snijplotter werd in maart 2017 gelanceerd en is de snelste snijplotter van zijn klasse met een snelheid van 1485 mm per seconde. De GR-serie is ook onvoorstelbaar krachtig in vergelijking met andere snijtoestellen. Het biedt maximaal 600g mesdruk en een maximale mediaverwerkingskracht van 40kg. Terwijl andere snijtoestellen slechts één snijpositie bieden, heeft de GR een snijkop met dubbele positie voor standaard en geperforeerd snijden, ideaal voor stansstickers.

De CAMM-1 GR-snijplotter is dankzij de 10 drukinstellingen van de elektronisch aanpasbare pinch rollers enorm veelzijdig en compatibel met een groot scala van media, van snijfolie en dik reflecterend materiaal, tot gelamineerde prints en materialen voor zandstraalsjablonen, dunne raamfolie, zachte flock en nog veel meer.

Andere prestatieverbeterende kenmerken omvatten een intuïtieve oversnijfunctie, die tangentieel snijden simuleert voor scherpe en schone hoeken op moeilijk materiaal. Zo is er ook het Roland Quadralign™ optisch registratiesysteem dat automatisch snijtekens op media herkent zodat de GR met een grootformaatprinter kan worden gecombineerd voor een precieze, ultra-efficiënte print- en snijworkflow.

Voor meer informatie over Color and Shade kunt u terecht op de website www.colorandshade.com en www.facebook.com/colorandshade.