De freesmachines voor tandprothesen van Roland DG ondersteunen nu ook composiethars

zdb_series_milling_bur2.jpg

Roland DG kondigt de beschikbaarheid van optionele freesboren aan voor zijn freesmachines voor tandprothesen, de DWX-50 en DWX-4. Met de speciale freesboren kunnen de innovatieve machines uitstekend composietharsen zoals VITA ENAMIC® frezen.

"Dentale laboratoria werken steeds meer met composiethars omwille van de superieure esthetiek en belastbaarheid", aldus Takuro Hosome, salesmanager voor Roland DG Corporation. "Door de DWX-50 en DWX-4 uit te rusten met onze nieuwe freesboren kunnen vanaf nu klanten overal ter wereld genieten van deze avant-gardematerialen." Deze nieuwe freesboren zijn speciaal ontwikkeld voor de DWX-50 en DWX-4 en beschikken over een speciale coating die een maximale duurzaamheid en nauwkeurige resultaten garandeert. De freesboren zijn verkrijgbaar onder de onderdeelnummers ZDB-100D, ZDB-50D en ZDB-30D.

Composiethars oogst heel wat bijval in de industrie dankzij zijn buitengewone esthetiek. Het hoeft niet meer te worden verhit, wat de arbeids- en productietijd aanzienlijk verlaagt. Het materiaal veroorzaakt minder slijtage aan de tegenoverliggende tanden, absorbeert de kauwkracht, is zeer belastbaar en zorgt voor een kauwgevoel dat vergelijkbaar is met dat van natuurlijke tanden. Ten slotte kan de composiethars desgewenst worden gekleurd met behulp van met licht uithardende kleurpasta’s en met composietmaterialen kunnen kleine vormcorrecties of indien nodig zelfs “reparaties” worden uitgevoerd.

Compacte freesmachines voor tandprothesen van Roland DG

De freesmachines DWX-50 en DWX-4 van Roland DG zijn ontwikkeld om tal van restauraties intern uit te voeren, zodat een laboratorium dit werk niet meer moet uitbesteden. Met een simultane sturing van vijf assen en de vijfvoudige automatische gereedschapswisselaar, freest de DWX-50 op de X-, Y- en Z-assen, de roterende as en de 360 °-kantelende as voor de productie van complexe bruggen, kronen, abutments en tijdelijke voorzieningen.

De goedkopere DWX-4 combineert vier assen en een tweevoudige (optioneel viervoudige) automatische gereedschapswisselaar in een compact, gebruiksvriendelijk platform. Met de DWX-4 kunnen professionals snel en economisch een kroon, een kleine brug, een In- of Onlay maken die nauwkeurig aan de specificaties voldoet.

Dankzij de open architectuur kunnen de DWX-freesmachines moeiteloos worden geïntegreerd in een bestaand productieproces met commercieel verkrijgbare CAD/CAM-software en -hardware. Naast composiethars kunnen de DWX-machines ook was, PMMA, hoogwaardige composietmaterialen, Peek en zirkonium frezen.

Voor meer informatie, bezoek www.rolandeasyshape.com.