De nieuwe MODELA PRO II, een serie uiterst nauwkeurige modelleermachines

Roland DG Benelux, joint-venture van Roland DG Corporation Japan, heeft zijn professionele MODELA PRO II serie uitgebreid met 2 nieuwe precisiemodellen, de MDX-540S en de MDX-540SA, deze laatste is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar (ATC). De MDX-540S en SA zullen leverbaar zijn via ons dealernetwerk in Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Slovakije en Zwitserland.

Speciaal ontworpen voor het snel aanmaken van modellen, lenen de nieuwe MDX modellen zich gemakkelijk om de mogelijkheid te bieden aan CAD/CAM - experts om in een mum van tijd prototypes, kleine precisieonderdelen en andere Subractive Rapid Prototyping (SRP) objecten te ontwikkelen en aan te maken. De nieuwe MDX modellen, zijn ook uitgerust met precisie-schroeven die de nauwkeurigheid voor het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde opdracht maximaliseren en zorgen voor een fijne afwerking.

Met de MDX machines kunnen vakmensen zelf complexe prototypes maken, zonder opdrachten te moeten uitbesteden. Dit leidt tot een meer efficiënte werking van de R&D-afdeling en een aanzienlijke verlaging van kosten en verkorting van de doorlooptijd. Hierdoor kan het bedrijf in kwestie een meer competitieve marktpositie verwerven.

De Nieuwe MDX-540 "S" reeks heeft volgende kenmerken:

  • Gebaseerd op de gerenommeerde Roland SRP technologie
  • Hoogtolerantie kogelschroeven zorgen voor een maximale nauwkeurigheid
  • Ideaal voor de productie van de hoogste kwaliteit prototypes
  • Voldoende nauwkeurig om passende onderdelen te maken voor complexe constructies
  • Freest een breed gamma materialen, waaronder kunsthout, hars, kunststoffen zoals ABS en acetyl en niet-ijzerhoudende metalen zoals aluminium, messing en koper
  • De eenvoudige on-screen menu′s en het duidelijke bedieningspaneel maken de installatie en productie uiterst gemakkelijk
  • Freesoppervlak van 500(X) x 400(Y) x 155(Z)mm (19.6"(X) x 15.7"(Y) x 6.1"(Z)) voor een groter werkoppervlak
  • Geavanceerde CAM-software optimaliseert de 3D CAD data voor gedetailleerde modellen
  • Kostenbesparend: het zelf vervaardigen van prototypes beperkt dure en tijdrovende uitbestedingen
  • De MDX-540SA bevat alle bovengenoemde onderdelen en een automatische gereedschapswisselaar
Brochures
/
English Brochure: MDX-540 Series

MODELA PRO II MDX-540 Reeks

Met de MDX-540-reeks kunnen vakmensen snel en goedkoop prototypes en kleine precisieonderdelen produceren in vrijwel ieder atelier. De MDX-toestellen frezen een breed gamma aan materialen zoals kunsthout, hars, kunststoffen zoals ABS en acetyl en niet-ijzerhoudende metalen zoals aluminium, messing en koper. Door middel van de draai-as-unit en de automatische gereedschapswisselaar kunnen de MDX freesmachines automatisch alle 4 zijden van een prototype frezen gaande van ruwer werk tot fijne afwerking, zelfs onbewaakt. De MODELA PRO II - lijn bevat nu 4 modellen: het MDX-540 standaardmodel, het model MDX-540A met automatische gereedschapswisselaar (ATC), het precisiemodel MDX-540S en het precisiemodel MDX-540SA met ATC. Alle MDX freesmachines worden geleverd met de krachtige, gebruiksvriendelijke Roland SRP-Player CAM software en zijn voorzien van handige, gemakkelijk navigeerbare bedieningspanelen.

Roland DG Benelux NV

Houtstraat 3
B-2260 Oevel (Westerlo)
Belgium
TEL: +32 (0) 14 57 59 11
FAX: +32 (0) 14 57 59 12
info@rolanddg.be
www.rolanddg.be

 

Roland DG Benelux NV Sales Office Germany

Otto-Brenner-Straße 6
D-47877 Willich
Deutschland
TEL: +49 (0) 2154 8877 95
FAX: +49 (0) 2154 8877 96
info@rolanddg.de
www.rolanddg.de