De nieuwe printers/snijplotters uit de SG-serie van Roland DG leveren een verbluffende beeldkwaliteit en een buitengewone waarde

Voor de aanbieders van printdiensten die een onklopbaar bedrijf willen uitbouwen, heeft Roland DG vandaag de lancering van twee nieuwe eco-solvent grootformaatinkjetprinters/snijplotters in zijn TrueVIS-assortiment aangekondigd: de SG-300 en SG-540.

Ideaal voor startups in de grootformaatprintproductie of voor bedrijven die hun bestaande grootformaataanbod willen uitbreiden: de nieuwe TrueVIS SG-serie staat garant voor rijke kleuren en een glanzende afwerking die vereist is voor indrukwekkende graphics tegen een zeer betaalbare prijs. Het TrueVIS-merk, dat in maart 2016 werd gelanceerd, is de nieuwste generatie inkjetprinters/snijplotters van Roland DG, die de bewezen technologie en expertise combineert die gedurende vele jaren werd opgedaan in de signalisatie- en grahpicsindustrieën. De SG-serie maakt deel uit van het TrueVIS-assortiment en biedt een uitstekende kleurkwaliteit, veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid met belangrijke verbeteringen: nieuwe FlexFire-printkoppen van Roland DG, nieuwe TrueVIS-vierkleureninkt, geavanceerde geïntegreerde print- en snijtechnologie en tal van extra ultramoderne eigenschappen. De SG-serie is verkrijgbaar in modellen van
762 mm (30”) en 1.371 mm (54”) voor de productie van indoor- en outdoorreclame, voertuigstickers, banners, posters en displays, en van labels, transfers en hittetransfers op kleding.

Scherpe concurrentie

“De huidige signalisatiemarkt wordt getypeerd door een hevige concurrentie vanwege het toenemende aantal grootformaatinkjetprinters”, vertelt Andrew Oransky, General Manager van Sign Business Development voor Roland DG. “Signalisatiebedrijven en aanbieders van printdiensten zijn op zoek naar een voordeel dat hun concurrenten niet hebben door hoogwaardige resultaten aan te bieden en de bedrijfskosten laag te houden. Vooral kleine bedrijven zullen de buitengewone algemene waarde en lage eigendomskosten van hun SG-serie appreciëren.”

Roland DG introduceerde de geïntegreerde print- en snijtechnologie midden jaren 1990 en de TrueVIS-serie vertegenwoordigt de tot op vandaag meest geavanceerde print- en snijproducten van Roland. Met de SG-300/540 vuren twee FlexFire-printkoppen nauwkeurig druppels in drie groottes over een breed printbereik af, voor hoogwaardige resultaten en een efficiënt inktgebruik. Elke inktdruppel valt precies waar het moet. Hierdoor ontstaan mooie beelden en egale kleuren. De combinatie van TrueVIS-inkt, die speciaal voor de FlexFire-printkoppen werd ontwikkeld, en de Roland VersaWorks Dual RIP-software resulteert in verbluffende details en levendige kleuren tegen productiesnelheden. De verhoogde productiviteit van de SG-serie – tot 60 % sneller dan voorgaande vergelijkbare modellen in standaardmodus – maakt een hogere rentabiliteit mogelijk.

TrueVIS INKT is GREENGUARD Gold-gecertificeerd

TrueVIS-inkt is de volgende evolutie voor de eco-solventinkttechnologie. Deze inkt voldoet niet alleen aan de vraag van gebruikers naar een scherp geprijsde inkt met een laag verbruik en een breed kleurenspectrum, maar ook aan strenge milieunormen. De TrueVIS-inkt heeft het GREENGUARD Gold-certificaat dat staat voor de kwaliteit van de binnenlucht. Dat garandeert dat de inkt veilig en geschikt is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en ziekenhuizen. En de SG beschikt over een geweldig proper inktsysteem met inktzakken van 500 ml die snel en perfect passen in de herbruikbare houders zonder knoeiboel en met minder afval.

De nieuwe meshouder en het nieuwe mes zorgen voor een hogere mesdruk en grotere precisie, waardoor u met nog meer verschillende materialen kunt werken voor extra verkoopopportuniteiten.

Uitstekend rendement op investering

De SG-300/540 is ongelooflijk gebruiksvriendelijk voor alle operatoren: van beginnelingen tot doorwinterde professionals. De nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software is inbegrepen en beschikt over een nieuwe core engine die een betere verwerking van pdf’s en PostScript-bestanden, inclusief bestanden met transparanties, garandeert. Naast het ingebouwde bedieningspaneel, kunnen gebruikers dankzij het nieuwe Roland DG Mobile Panel de printerfuncties op afstand beheren met hun smartphone of tablet met een bluetoothverbinding*.

De SG-serie heeft een indrukwekkende prijs-prestatieverhouding en omvat dezelfde levenslange betrouwbaarheid en toonaangevende service en ondersteuning waarvoor de toestellen van Roland bekend zijn.

Oransky licht toe: “Met een hoogwaardige output, veelzijdigheid en betrouwbaarheid levert de TrueVIS SG-serie een uitstekend rendement op uw investering. De aanbieders van printdiensten kunnen vanaf dag één geld verdienen door hun bestaande aanbod uit te breiden voor hun huidige klanten en nieuwe, winstgevende markten aan te boren.”