De nieuwe TrueVIS VG printers/snijplotters en krachtige SOLJET EJ-640 printer winnen EDP Awards

Roland DG kondigt met trots aan dat twee van zijn onlangs gelanceerde grootformaattoestellen, de TrueVIS VG-serie en de SOLJET EJ-640, de prestigieuze EDP Awards gewonnen hebben.

Jerry Davies, Voorzitter EMEA bij Roland DG, nam de prijs voor ‘Best wide format print & cut solution’ voor de TrueVIS VG-640 en VG-540 en ‘Best wide format roll to roll printer up to 170 cm’ voor de SOLJET EJ-640 in ontvangst. De uitreiking vond plaats tijdens drupa in Düsseldorf. “Het is een spannende, innoverende tijd voor de sector van digitale grootformaatprinters. De pittige concurrentie stimuleert de lancering van nieuwe producten”, aldus Jerry Davies tijdens zijn speech. “De erkenning door EDP bewijst dat Roland DG met zijn technologie het voortouw blijft nemen en een bekroonde combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en financieel rendement biedt.” Sinds 2007 beoordeelt de EDP Association (European Digital Press Association) de beste nieuwe ontwikkelingen in de printsector en beloont de organisatie de allerbeste oplossingen die op de markt zijn gekomen jaarlijks met een prijs.

 

Talrijke nieuwe verbeteringen

De TrueVIS VG-serie is het toppunt van de jarenlange toonaangevende expertise van Roland op het gebied van geïntegreerde eco-solvent print- snijtechnologie, gecombineerd met talrijke nieuwe verbeteringen. Deze verbeteringen omvatten vier nieuw ontwikkelde FlexFire-printkoppen om een nauwkeurig, hoogwaardig resultaat bij productiesnelheden te leveren en de nieuwe TrueVIS-inkt met GREENGUARD Gold-certificaat, die samen met de printkoppen de output optimaliseert. De nieuwe krachtige en geavanceerde snijtechnologie levert een verbeterde druk naar beneden, meer precisie en een betere compatibiliteit met verschillende media. Om de gebruikerservaring te verbeteren, verlichten leds de print- en onderhoudsonderdelen. En dankzij het draadloze Roland DG Mobile Panel kan de gebruiker zijn printers op afstand beheren met zijn smartphone of tablet (iOS en Android). De nieuwe VersaWorks Dual RIP-software (inbegrepen bij de printers) biedt tal van nieuwe functies die de efficiëntie en de kwaliteit van de productie optimaliseren.

 

Nieuwe 64” SOLJET EJ-640 eco-solventprinter van Roland

De winnaar van de prijs ‘Best wide format roll to roll printer up to 170 cm’, de nieuwe 64” SOLJET EJ-640 eco-solventprinter van Roland, werd ontworpen met een kostenefficiënte en krachtige productiviteit in het achterhoofd. Met tweevoudige ‘staggered’ (trapsgewijs geordende) printkoppen, een ingebouwd drievoudig verwarmingssysteem en een stevig chassis, is de EJ-640 ideaal voor de productie van grote volumes.