De tandheelkundige freesmachine DWX-52DC van DGShape wint prestigieuze 2017 JDT Magazine WOW! Award

De tandheelkundige freesmachine DWX-52DC van DGSHAPE werd onlangs bekroond met de 2017 WOW! Award van de Journal of Dental Technology (JDT). JDT heeft leden van de National Association of Dental Laboratories (NADL) gevraagd om opmerkelijke tandheelkundige producten of diensten voor de award te nomineren die “tijd en geld besparen en de kwaliteit van hun werk verbeteren”. Er werden heel veel producten voor de wedstrijd van dit jaar genomineerd, maar slechts vijf – waaronder de DWX-52DC – werden door de JDT jury uitgeroepen als 2017 WOW! Award winnaars.

De DWX-52DC tandheelkundige freesmachine met automatische discwisselaar werd in maart 2017 geïntroduceerd en is de laatste toevoeging aan de populaire DWX-serie van 5-assige tandheelkundige freesmachines van DGShape by Roland. Geautomatiseerde functies werden gecombineerd voor minder handmatig werk bij de productie van dentale restauraties, waaronder kronen, bruggen, inlays en onlays, copings en steunframes. Dankzij een nieuw ontwikkelde Automatic Disc Changer (ADC), die tot zes discs kan bewaren, is de DWX-52DC perfect uitgerust om doorlopend een scala aan tandheelkundige restauraties uit te voeren. Een Automatic Tool Changer (ATC) vervangt automatisch freesboren voor het efficiënt frezen van een breed scala van materialen zoals zirkonium, was, PMMA, composiethars, PEEK, gips, CoCr sintermetaal en vezelversterkte hars. Dankzij de open architectuur van de DWX-52DC kunnen tandheelkundige technici de CAD/CAM-software gebruiken waarmee ze al vertrouwd zijn voor een kortere leertijd en om de optimale werkstroom voor de productieomgeving te creëren.

Kohei Tanabe, President van DGShape Corporation zei, “Wij zijn heel trots op deze verwezenlijking. De DWX-52DC is het nieuwste product in een lange reeks van Dgshape-producten die voldoen aan de eisen van onze klanten voor gebruiksvriendelijke plug- en play-toestellen die al een paar minuten nadat ze uit de doos worden gehaald, gebruikt kunnen worden.”

DGShape Corporation werd in april 2017 verzelfstandigd uit Roland DG Corporation. DGShape Corporation werd opgericht om de innovatieve 3D-producten van het bedrijf te ontwikkelen en te vermarkten. Deze omvatten DWX-freesmachines en DWP 3D-printers voor de tandheelkundige sector, MPX-impactprinters voor de medische sector, EGX-graveermachines voor industriële etikettering en personalisering en de MDX- en monoFab-serie van desktop freesmachines voor rapid-prototyping, de productie-industrie en hobbysector. “De missie van DGShape” zei Tanabe, “is om de digitale 3D-fabricagetechnologieën en expertise te benutten, die Roland DG gedurende meer dan dertig jaar ontwikkeld heeft, in combinatie met haar eigen digitale celproductiesysteem en haar wereldwijde systeem van klantenservice en ondersteuning om geavanceerde digitale productie- en fabricageoplossingen voor de toekomst te leveren.”

Meer informatie over de NADL, JDT en de WOW! Awards is te vinden op de website www.nadl.org

Over Roland DG Corporation

DGShape Corporation werd opgericht in 2017 door Roland DG Corporation als een 100% dochteronderneming om de innovatieve 3D-producten van het bedrijf te ontwikkelen en vermarkten. Deze omvatten DWX-freesmachines en DWP 3D-printers voor de tandheelkundige sector, MPX-foto-impactprinters en EGX-graveermachines voor industriële etikettering en personalisering en MDX- en monoFab-serie van desktop freesmachines voor rapid-prototyping, de productie-industrie en hobbysector. De producten van het bedrijf worden wereldwijd verdeeld.

Voor meer informatie over DGShape Corporation, kunt u terecht op de website www.dgshape.com.