‘DGSHAPE - by Roland’ viert haar succes op IDS 2017

Met live demonstraties van 2 innovatieve nieuwe digitale tandheelkundige toestellen, meer dan 25 seminars die door 16 internationaal erkende Key Opinion Leaders worden gehouden en 1 dynamisch feestevenement met honderden gasten was de ‘DGSHAPE - by Roland’-stand een must om te bezoeken tijdens de recente International Dental Show (IDS) in Keulen, Duitsland.

De allernieuwste toevoegingen aan de ‘DGSHAPE – by Roland’-reeks van toonaangevende digitale tandheelkundige technologieën werden met trots getoond op de ‘DGSHAPE – by Roland’-stand; de DWX-52DC 5-assige dentale freesmachine met automatische diskwisselaar en de DWP-80S dentale 3D-printer.

Bezoekers waren onder de indruk van het gebruiksgemak, de materiaalcompatibiliteit en de onbemande productiemogelijkheden van de DWX-52DC die een breed scala aan materialen kan frezen waaronder zirkonium, PMMA, composiethars, PEEK, gips, CoCr sintermetaal en vezelversterkte hars.

De nieuwe DWP-80S dentale 3D-printer creëerde ook een buzz op de show. Bezoekers waren enthousiast toen ze zagen hoe eenvoudig en gestroomlijnd het fabricageproces van tandprothesecomponenten is met de printer en de inbegrepen Quick Denta software.

dgshape_ids17.jpg

Een hoogtepunt van IDS 2017 was ongetwijfeld de lancering die op dag 3 van de show op de ‘DGSHAPE – by Roland’-stand plaatsvond. Klanten, Key Opinion Leaders, partners, dealers en medewerkers kwamen allemaal samen om de lancering van DGSHAPE Corporation te vieren die sinds 3 april 2017 actief is. De lancering volgde op de aankondiging van Roland DG in februari dat haar 3D-activiteiten, die dentaal frezen en 3D-printtechnologieën omvatten, zouden overgaan naar een nieuw opgerichte 100% dochteronderneming.

Kohei Tanabe, President van DGSHAPE Corporation, sprak tijdens de booth party en zei: ‘Ik herinner me nog toen we voor het eerst aanwezig waren op IDS in 2011. Onze stand stond op dezelfde plek maar hij was piepklein. We hebben onze activiteiten langzaam uitgebreid en vandaag kunnen we met genoegen zeggen dat we een toonaangevende wereldwijde fabrikant van dentale freesmachines zijn. We zouden graag nog sneller onze producten innoveren en ons bedrijf laten groeien.. Om dat te doen, zullen we vanaf 3 april een onafhankelijk merk zijn, DGSHAPE Corporation. En wat nog belangrijker is, is dat we nog meer gefocust zullen zijn om onze klanten tevreden te stellen.’

Tijdens de show hebben klanten en Key Opinion Leaders van over de hele wereld meegewerkt aan de stand en een uiteenlopende reeks van informatieve en leerzame seminars gehouden om de voordelen van digitale CAD/CAM aan te tonen.

Kohei Tanabe verklaarde de gewaardeerde en cruciale rol die klanten en productambassadeurs spelen in het voortdurende succes van het merk nader: ‘Om onze boodschap over te brengen hebben we vandaag onze zeer belangrijke Key Opinion Leaders van over de hele wereld hier en we willen hen bedanken voor de fantastische presentaties tijdens de show. Ze hebben hun expertise en kennis met anderen gedeeld zodat zij ook kunnen profiteren van de fantastiche klinische en commerciële voordelen van `DGSHAPE - by Roland’ digitale tandheelkundige technologie. We kijken er naar uit om deze gesprekken voort te zetten en verder te bouwen aan deze relaties in de volgende boeiende fase.’