Digitaal juweelontwerpen blijkt succes op Inhorgenta

Roland DG is tevreden over zijn eerste deelname aan de Inhorgenta-beurs. Veel bezoekers bleken geïnteresseerd in de digitale mogelijkheden voor juweelontwerpen die Roland op zijn stand demonstreerde.

Tijdens Inhorgenta in München stelde Roland DG zijn oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen voor. Met haar assortiment van digitale modelleertoestellen, meerbepaald met de JWX-10, heeft Roland DG de kunst van het digitaal aanmaken van juwelen naar een hoger niveau getild. De JWX-10 is het eerste toestel dat Roland speciaal ontwikkelde voor de juwelenmarkt. Daarnaast werden ook de MPX-metaalprinters en de EGX-350 desktop graveerder gedemonstreerd.

Bezoekers werden erg aangesproken door de digitale oplossingen voor de juwelenmarkt die Roland DG presenteerde. De 3D-toestellen vergemakkelijken en versnellen het werk, maar beperken de creativiteit van de ontwerper niet. Andere voordelen zijn de nauwkeurigheid, de mogelijkheid om snel aanpassingen te doen aan bestaande ontwerpen en om op een eenvoudige manier exacte kopieën te maken van waardevolle juwelen. Bovendien zijn de kosten die met de aankoop en het onderhoud van de toestellen gepaard gaan, zeer gering.

Steeds meer juwelenontwerpers zien baat in de mogelijkheden van digitaal ontwerpen, naast hun conventionele manier van werken. Dat bleek ook duidelijk tijdens afgelopen editie van Inhorgenta, die volgens de organisatoren in totaal meer dan 30.000 bezoekers uit 78 landen lokte. Productspecialist Gert Cuypers: “Sommige mensen staan aanvankelijk nog wat weigerachtig tegenover digitale oplossingen, maar als ze hun vragen eenmaal hebben kunnen stellen en we hen de werkwijze hebben laten zien, worden ze erg enthousiast. Mensen beginnen de voordelen van de digitale manier van juwelenontwerpen in te zien. We zijn dan ook blij dat beurzen als Inhorgenta ons het platform geven om onze digitale oplossingen voor te stellen.”