drupa 2012: Nieuwigheden, promoties en toepassingen bij Roland DG

Het loont de moeite om een bezoekje te brengen aan de stand van Roland DG. De firma heeft speciale drupa-acties en toont nieuwe toestellen en ontwikkelingen. Bezoekers zien er de gloednieuwe VersaArt RE-640 printer en de BN-20 desktop printer/snijplotter met witte inkt. Een andere blikvanger is de VersaCAMM VS met dubbel wit (CMYKLcLmWhWh). Op de stand zijn bovendien 101 printtoepassingen geëtaleerd. Deze dienen als inspiratiebron voor de bezoekers.

 

Nieuwe toestellen en ontwikkelingen

Roland DG introduceert een nieuwe VersaArt-inkjetprinter op drupa 2012. De VersaArt RE-640 is 64" (163cm) breed en gebruikt Eco-Sol MAX-inkten. De belangrijkste kenmerken van de printer zijn de hoge printsnelheid en uitzonderlijke printkwaliteit. De unieke printkop met acht kanalen reproduceert de fijnste details en levert levendige, intense kleuren. De gespiegelde dubbelde CMYK-modus (CMYKKYMC) biedt een uitzonderlijke kleurconsistentie, zelfs bij de hoogste printsnelheden.

Daarnaast toont Roland DG de BN-20 met witte inkt. Voorheen was deze desktop printer/snijplotter enkel beschikbaar met CMYK of CMYK+metallic, maar nu is het toestel dus ook te verkrijgen met CMYK+wit. De BN-20 werd speciaal ontwikkeld voor de productie van kleine series prints. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn hittetransfers voor textiel, labels, stickers, promotiemateriaal en signalisatie.

De derde innovatie is de nieuwe inktconfiguratie voor de VersaCAMM VS. Alle VS-toestellen zijn nu verkrijgbaar met twee keer wit (CMYKLcLmWhWh). Dankzij het dubbel wit wordt de densiteit van het wit verbeterd en de printsnelheid (van designs waarin wit verwerkt is) opgedreven. Roland DG raadt aan een extra droging/verwarming te installeren bij deze configuratie.

 

drupa-promoties

Roland DG geeft interessante promoties tijdens drupa. Het bedrijf geeft 1 set inkt (220cc) gratis bij bestellingen geplaatst tijdens de beurs (van 3 tem 16 mei):

  • VS-reeks: 1 set inkt gratis (CMYKLmLcWhMt)
  • SPi-reeks: 1 set inkt gratis (CMYK)
  • LEJ-640/LEC-reeks/LEF-12: 1 set inkt gratis (CMYKWh + Gloss)
  • BN-20: 1 set inkt gratis (CMYKMt of CMYKWh)

 

Klanten die drupa gemist hebben en toch willen profiteren van deze speciale promoties, dienen zich te registreren op http://rolanddgevents.com/en/contact-form/. Mensen die zich registreren voor 31 juli krijgen een inktset gratis bij de aankoop van een van bovengenoemde toestellen. Bovendien maken ze kans om een BN-20 te winnen. De winnaar van deze BN-20 wordt de eerste week van september bekend gemaakt.

 

101 toepassingen

Roland DG besteedt veel aandacht aan toepassingen. Op de achterwand van de stand op drupa zijn een massa toepassingen uitgestald. Bezoekers worden uitgenodigd om deze te komen ontdekken in hal 9.

 

Bekijk ons filmpje van drupa!