DWX-51D en DWX-4W gecerificeerd voor VITA ENAMIC®, VITA SUPRINITY® en VITABLOCS® Mark II

Roland DG Corporation, een toonaangevende internationale producent van freestoestellen voor de dentale sector, heeft aangekondigd dat zijn nieuwste freestoestellen – de DWX-51D en DWX-4W – door VITA Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG (Duitsland) gevalideerd zijn voor gebruik met de prothesematerialen van het bedrijf. Het gaat onder meer om VITA ENAMIC®, VITA SUPRINITY® en VITABLOCS® Mark II.

“De prothesematerialen van VITA, waaronder hybride keramische en glaskeramische materialen, worden steeds populairder bij tandtechnici, tandartsen en hun patiënten. Dat hebben ze te danken aan hun voortreffelijke esthetische kwaliteiten, sterkte en kortere verwerkingstijd”, vertelt Takuro Hosome, Dental Business Development Manager bij Roland DG. “Deze certificering bevestigt niet alleen dat onze freestoestellen uiterst nauwkeurige en hoogwaardige tandprotheses kunnen produceren, maar biedt onze klanten ook de nodige gemoedsrust en de zekerheid dat onze toestellen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen van VITA.”

dwx-4w_51d_vita_certified-2.jpg

De certificering werd verleend voor het frezen van VITA ENAMIC® met de DWX-51D, die is uitgerust met ZDB-100D/50D/30D-gereedschappen die speciaal werden ontwikkeld voor het frezen van hybride dentale materialen. Het vijfassige DWX-51D-freestoestel voor droog frezen is geschikt voor de productie van copings, kronen, volledige bruggen en abutments en andere protheses uit bijvoorbeeld zirkonium, was, PMMA, composiethars, PEEK en gips met een ongeëvenaarde snelheid en precisie.

De DWX-4W kreeg een certificaat voor het frezen van VITA ENAMIC®, VITA SUPRINITY® en VITABLOCS® Mark II. Dit toestel werd ook in 2015 gelanceerd als eerste natslijpmachine van Roland DG en werd specifiek ontworpen voor het slijpen van glaskeramiek en composiethars,. De DWX-4W beschikt over vier assen en een viervoudige automatische gereedschapswisselaar, zodat het toestel tijdens het slijpen automatisch van gereedschap kan wisselen zonder de productie te onderbreken.

“Bij onze toestellen uit de DWX-serie hebben we bewust gekozen voor een ontwerp met een open architectuur. Zo kunnen ze naadloos worden ingepast in een bestaande workflow met in de handel verkrijgbare tandheelkundige CAD/CAM-software en -hardware”, zegt Hosome. “Daardoor kunnen we samenwerken met uitstekende bedrijven zoals VITA om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd toegang hebben tot de nieuwste, meest geavanceerde prothesematerialen en niet vastzitten aan één enkele bron.”

Patrick Bayer, hoofd van Global Cooperation Management bij VITA, legt uit: “We zijn erg trots dat we de gebruikers van Roland DG hoogwaardige CAD/CAM-materialen van VITA kunnen aanbieden. De combinatie van de goedgekeurde freestoestellen van Roland DG en de innovatieve CAD/CAM-materialen van VITA garandeert de beste resultaten voor de patiënten.”

VITA ENAMIC® is een hybride keramisch materiaal dat de enorme belastbaarheid en esthetische kwaliteiten van dentale keramiek combineert met de elasticiteit van een composietmateriaal. Het wordt afgewerkt zonder bakprocedé, met minder inspanningen en een kortere productietijd als resultaat. VITA SUPRINITY® is een bijzonder sterk, met zirkonium verstevigd glaskeramiek dat geprezen wordt om haar hoge belastbaarheid. De intrinsieke doorschijnendheid, opalescentie en fluorescentie van dit materiaal verlenen het bovendien een verbluffende esthetische uitstraling. De fijnkorrelige structuur zorgt voor stabielere randen, waardoor dit materiaal geschikt is voor protheses die een grote nauwkeurigheid vereisen. VITABLOCS® Mark II is een glaskeramiek op basis van veldspaatzand die al meer dan 25 jaar wordt gebruikt in een klinische omgeving en voor een uitstekende hechting op de tandstructuur zorgt.

 

Ga voor meer informatie over de DWX-tandfreesmachines van Roland DG naar http://www.dgshape.com.

 

Meer informatie over VITA ENAMIC® vindt u op https://www.vita-zahnfabrik.com/en/VITA-ENAMIC-10846.html.
Meer informatie over VITA SUPRINITY® vindt u op https://www.vita-zahnfabrik.com/pdb_CCDC92_en.html.
Meer informatie over VITABLOCS® Mark II vindt u op https://www.vita-zahnfabrik.com/en/VITABLOCS-Mark-II-25030,27568.html.