Europese premières op Viscom Düsseldorf

Roland DG pakte uit met twee gloednieuwe printers op Viscom in Düsseldorf. De SOLJET EJ-640 eco-solvent grootformaatprinter en de Texart XT-640 sublimatieprinter werden voor het eerst op een Europese beurs getoond. De reacties van de bezoekers waren zeer positief. Ook de nieuwe inkt, ECO-SOL MAX 3, kreeg goede commentaar van de aanwezige Roland-klanten.

img_rij_viscom15.jpg

Premières op de beurs

Viscom Düsseldorf was de eerste Europese beurs waar de nieuwe printers van Roland DG werden getoond. Deze premières lokten heel wat geïnteresseerden naar de Roland-stand.

De SOLJET EJ-640 werd enkele dagen voor de start van de beurs gelanceerd. De EJ-640 is ontwikkeld voor de productie van grote volumes kwaliteitsprints. Daarom is de printer uitgerust met twee printkoppen in “staggered” (geschrankte) opstelling en een ingebouwd drievoudig verwarmingssysteem. Het toestel heeft een stabiele bouw en gebruikt de nieuwe EJ-inkt in cassettes van 1 liter (verkrijgbaar in configuraties met vier of zeven kleuren). De EJ-640 staat garant voor lage gebruikskosten en een hoge productiviteit.

Op de eerste dag van Viscom Düsseldorf kondigde Roland DG eveneens de lancering van de Texart XT-640 sublimatieprinter aan. De XT-640 is specifiek ontworpen om kleurrijke fashion en sportkledij te maken. De printer is voorzien van twee printkoppen en heeft een werkbare printsnelheid van 41 m2/u. De printer werkt met Texart-inkt die speciaal ontwikkeld is voor textielprint en felle, levendige kleuren en diepe, rijke zwarttinten levert. De oranje en violetinkten verbreden het kleurenspectrum en zorgen voor uitzonderlijke rode, oranje, diepblauwe en paarse tinten. Licht cyaan en licht magenta staan dan weer garant voor subtiele schakeringen, prachtige huidtonen en indrukwekkende details.

 

Voordelen van de nieuwe inkt

Op de beurs besteedde Roland DG verder veel aandacht aan het informeren van bezoekers over de voordelen van de nieuwe ECO SOL MAX inkt. De inkt droogt sneller, is beschikbaar in grotere cassettes, heeft een lagere prijs per ml inkt en biedt algemene betere prestaties.

ECO-SOL MAX 3 wordt niet alleen bij de nieuwe printers geleverd. Ook mensen die reeds een Roland-printer in gebruik hebben, kunnen de inkt gebruiken. Hiervoor volstaat een eenvoudige conversie van het toestel*. De benodigde conversie kit is momenteel gratis. Op deze manier stelt Roland DG de nieuwste ontwikkelingen ook beschikbaar aan haar bestaand cliënteel. Daarop kreeg de firma veel positieve reactie

 

* Klanten kunnen best informeren bij hun dealer welke modellen kunnen overschakelen. Een klein aantal oudere modellen ondersteunt ECO-SOL MAX 3 niet officieel.