Fespa Digital: grote interesse in nieuwe producten Roland DG

Roland DG lanceerde twee desktop-toestellen en een nieuwe UV-inkt op de eerste dag van Fespa Digital. Deze werden heel goed ontvangen door de beursbezoekers. Het aantal geïnteresseerde bezoekers op de stand steeg bovendien met 30% in vergelijking met de voorgaande editie. Fespa Digital 2011 was bijgevolg de beste editie ooit voor Roland DG.

Roland DG had verschillende verrassingen in petto voor de bezoekers van Fespa Digital in Hamburg. De eerste dag van de beurs was de officiële release van drie producten:

  • VersaSTUDIO BN-20: Dit is 's werelds eerste desktop printer/snijplotter die ook kan gebruikt worden met metallic inkt. Het toestel heeft een print- en snijbreedte van 48cm. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende inkttypes en -configuraties: enerzijds de populaire ECO-SOL MAX-inkten in CMYK of CMYK + metallic configuratie en anderzijds de watergebaseerde inkten in CMYK-configuratie.
    De BN-20 kreeg veel aandacht tijdens de beurs. Geïnteresseerden zagen vooral mogelijkheden voor T-shirts en kleine stickers. Het toestel is volgens de bezoekers interessant geprijsd en ideaal om de stap naar metallic te zetten of als extra toestel naast andere printers.
  • VersaUV LEF-12: Dit desktop-toestel print tekst, foto's, logo's of andere designs direct op voorwerpen zoals gadgets, geschenkartikelen en prototypes. De hoogte van deze voorwerpen kan gaan tot 10cm, wat volgens signmakers perfect is voor gangbare toepassingen. Bovendien is de printkwaliteit zeer goed en is er geen geurhinder dankzij de afzuiginstallatie die als optie wordt aangeboden. 
  • Eco-UV S: Deze nieuwe variant van de Eco-UV-inkt kan tot 220% uitgerekt worden zodat de prints zelfs op de meest complexe vormen en hoeken aangebracht kunnen worden. De inkt geeft betere resultaten op folies dan de gewone Eco-UV en maakt een breder toepassingsgamma mogelijk. Zo is Eco-UV S bijvoorbeeld ideaal voor prototypes van vacuümgevormde producten en verpakkingen, voor signalisatie en voor driedimensionale displays.

 

Ook de VersaUV LEJ-640 werd voor het eerst in Duitsland aan het grote publiek getoond. De LEJ-640 is een 163cm brede hybride UV-printer die zowel op platen als op rollen print. De maximale materiaaldikte bedraagt 1.3cm. De ingebouwde LED-lampen zorgen voor de droging van de inkt. Daarbij komt geen hitte vrij, waardoor op hittegevoelige materialen geprint kan worden.

Verder kreeg Roland DG veel positieve feedback op haar circulatiesysteem voor witte en metallic inkt. Het is een unieke feature die de inkt in optimale conditie houdt, waardoor de printkwaliteit op elk moment uitstekend is.

 

30 jaar Roland DG

Roland DG bestaat 30 jaar en trakteerde haar klanten tijdens de beurs op een drankje en een hapje. De ‘place to be' was een gigantische truck die zich op het binnenplein tussen twee beurshallen bevond. De truck was volledig ingericht en beplakt in Roland-stijl. In de truck werden bovendien tientallen voorwerpen getoond die met behulp van toestellen van Roland DG gepersonaliseerd werden. Jammer genoeg konden door het wisselvallige weer niet alle toepassingen getoond worden. Toch was de feedback van de bezoekers heel positief. Roland DG mag kortom terugblikken op een erg succesvolle editie van Fespa Digital.