Freestoestellen voor tandheelkundigen gekwalificeerd voor Lava™ Ultimate van 3M ESPE

3m-espe-lava2.jpgRoland DG heeft bekendgemaakt dat het van 3M ESPE de toestemming heeft gekregen om het composiet keramiek Lava Ultimate te gebruiken op hun CAD/CAM-freestoestellen voor tandtechniek. Zo maken de DWX-freestoestellen, die zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring in CNC-freestechniek, voortaan deel uit van een steeds langere lijst van freesmachines met een open architectuur die dit certificaat verkregen hebben.

“De freestoestellen van Roland DG hebben een open architectuur en bieden klanten de mogelijkheid om hun productieomgeving op maat vorm te geven. Dat kan doordat we de modernste tools en materialen van toonaangevende leveranciers zoals 3M ESPE aanbieden”, aldus Dirk Sollmann, hoofd van de afdeling Medical bij Roland DG. “Dankzij dit certificaat krijgen Roland-gebruikers onmiddellijk toegang tot een van de meest innovatieve prothesematerialen ter wereld. Door de combinatie van de DWX-freestoestellen en Lava Ultimate kunnen dentale laboratoria een optimale verzorging van hun patiënten garanderen. Dat dankzij nauwkeurige resultaten, een snelle en efficiënte productie en een hoge duurzaamheid.”

Het restauratiemateriaal Lava Ultimate is een composiet keramiek op basis van de innovatieve technologie ‘Resin Nano Ceramic’. Het resultaat: een restauratie die de eigenschappen van een natuurlijk materiaal evenaart, een buitengewone esthetiek en een duurzame glans. De patiënten ondervinden minder slijtage aan het glazuur van de antagonisten dan bij glaskeramiek. En dankzij de uitstekende absorptie van de kauwkracht is het kauwgevoel vergelijkbaar met dat van natuurlijke tanden. Lava Ultimate biedt een buigsterkte van 200 MPa, hoger dan elk ander CAD/CAM-materiaal. Achteraf bakken/verhitten is bovendien niet nodig. Indien nodig kan de tandheelkundige het materiaal zonder problemen in de mond bewerken. 3M ESPE heeft Lava Ultimate ontwikkeld als permanent restauratiemateriaal en biedt er een garantie van tien jaar op.

Dankzij het restauratiemateriaal Lava Ultimate kunnen tandheelkundigen hun ingrepen die ze vroeger uitbesteedden voortaan intern uitvoeren met DWX-freestoestellen. De simultane sturing van de vier assen bij de DWX-4 of de vijf assen bij de DWX-50 en de tot vijfvoudige automatische gereedschapswissel zorgen voor een efficiëntere productie. Bovendien maakt de open architectuur een naadloze integratie met gangbare CAD/CAM-software en hardware voor tandheelkundigen mogelijk. De DWX-reeks freest verschillende kroon- en brugmaterialen, o.a. zirkoniumoxide, was en PMMA.

De freestoestellen voor tandheelkundigen zijn verkrijgbaar bij erkende verdelers van Roland DG. Meer informatie (o.a. over verkooppunten) vindt u op www.rolandeasyshape.com of www.rolanddg.be. Ga voor meer informatie over het restauratiemateriaal Lava Ultimate van 3M ESPE naar www.3MESPE.de/Lava-Ultimate.

Over 3M ESPE

Onder het merk 3M ESPE ontwikkelt, produceert en verkoopt 3M Deutschland GmbH (met hoofdzetel in Seefeld bij München) meer dan 2.000 producten voor tandheelkundigen. Wereldwijd biedt het tandartsen en tandtechnici een brede waaier van hoogwaardige materialen en systemen op basis van de innovatieve 3M-technologieën.

Over 3M

3M beheerst de kunst om briljante ideeën om te zetten in duizenden ingenieuze producten. Kortom: dit is een innovatief bedrijf dat voortdurend iets nieuws ontwikkelt. De unieke bedrijfscultuur van creatieve samenwerking vormt een onuitputtelijke bron voor krachtige technologieën die het leven beter maken. 3M heeft een omzet van bijna 30 miljard Amerikaanse dollar en stelt wereldwijd ongeveer 88.000 mensen tewerk. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 70 landen. Meer informatie: www.3M.de of op Twitter @3M_Die_Erfinder.

3M, ESPE en Lava zijn geregistreerde handelsmerken van 3M of 3M Deutschland GmbH. © 3M 2013. Alle rechten voorbehouden.

Over Roland DG

Roland is een onderneming die kan terugblikken op meer dan dertig jaar innovatie en biedt vaklui elke dag professionele oplossingen op tal van gebieden: grootformaatprint, tandheelkunde, de medische sector, fotografie, verpakkingen, gravures en 3D-modellering. Roland DG heeft een ISO 9001:2008 en een ISO 14001:2004 certificaat.

Voor meer informatie over Roland DG: bel naar +32 (0) 14 57 59 11 of mail naar info@rolanddg.be.