Geslaagde opening Roland Dental Academy

opening-dental-lab-012014-32.jpgRoland DG opende op 22 januari zijn nieuw vormingslabo, dat deel uitmaakt van de Dental Academy, in Willich nabij Düsseldorf. In het labo zullen regelmatig vormingen en trainingen worden georganiseerd. Bovendien kunnen geïnteresseerden er de Roland-freestoestellen bekijken, die samen met de getoonde scanners en software deel uitmaken van de digitale dentale workflow.

Roland DG ontving de geïnteresseerde tandtechnici en klanten in de Academy-ruimte, die speciaal is ingericht voor opleidingen en presentaties. Daar werden de firma, het team en de producten kort voorgesteld. Productspecialist Yosuke Mineno startte met een toelichting over de filosofie en de werking van het Japanse moederbedrijf, dat gekend is als marktleidende producent van onder meer digitale muziekinstrumenten en grootformaatprinters. Daarna volgde een productvoorstelling door Dirk Sollmann, het hoofd van de afdeling Medical, en Frank Schüren, Applicatiespecialist en tandtechnicus. Roland DG biedt twee dentale freestoestellen aan: de DWX-50 en DWX-4. Beide zijn open systemen die gebruikt kunnen worden in combinatie met verschillende scanners, softwarepakketten en freesgereedschappen.

Roland DWX-50: Freesmachine met vijf assen

De DWX-50 is een compacte en tevens geavanceerde 5-assige freesmachine voor zirkonium, was, PMMA, acryl, Peek, hybride composiet en nano-keramiek. Zowel blokken als standaardschijven kunnen gebruikt worden.

De DWX-50 heeft een automatische gereedschapswisselaar. De wisselaar kan tot vijf freesgereedschappen laden, waardoor het mogelijk is om verschillende soorten gereedschap te gebruiken voor een bepaalde opdracht. De wisselaar waarschuwt bovendien als een frees beschadigd geraakt tijdens de productie. De gebruiker kan meteen ingrijpen om tijds- en materiaalverlies te minimaliseren.

Meest compacte freesmachine ter wereld

opening-dental-lab-012014-35.jpgDe DWX-4 is het meest compacte dentale freestoestel ter wereld, verkrijgbaar inclusief CAM-software voor slechts € 14.950. Het toestel is uitgerust met vier assen en een automatische wisselaar voor twee gereedschappen. De DWX-4 is geschikt voor de bewerking van zirkonium, was, PMMA en nano-keramiek voor de aanmaak van afzonderlijke tandprotheses, Inlays, Onlays Veneers en kleinere bruggen.

De DWX-4 is ontworpen zodat zelfs mensen zonder ervaring in digitale tandtechniek er vlot en nauwkeurig mee kunnen werken. Met het virtueel bedieningspaneel (VPanel) kan de gebruiker de machine eenvoudig instellen. Een statuslampje geeft de vorderingen van elke job weer en geeft een waarschuwing als er fouten optreden. Een luchtblazer voorkomt dat stof zich opstapelt in de freesmachine en een negatieve-iongenerator elimineert de opstapeling van stof tijdens het frezen van PMMA. Bovendien kan de DWX-4 een e-mail versturen bij storingen of wanneer een job klaar is.

Digital Dental Solutions

Roland DG biedt niet enkel freesmachines voor de dentale sector aan, maar zoekt samen met klant naar de complete digitale oplossing voor zijn lab. Samenwerkingsverbanden met aanbieders van scanners, CAD- en CAM-software, materiaal en freesgereedschappen ondersteunen dit.

Getuigenis van een gebruiker

Na de productvoorstelling sprak tandtechnicus Akin Öztürk  over zijn ervaringen met de DWX-50, die hij sinds 2.5 jaar gebruikt. De belangrijkste voordelen zijn volgens hem de goede prijs/kwaliteitsverhouding, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak.

Rondleiding

opening-dental-lab-012014-2.jpgDaarna stond een bezoek aan het dental lab op het programma. De bezoekers kregen de kans de producten van dichtbij te bekijken en uit te testen. Het Roland DG Medical team  ging ondertussen uitgebreid in op specifieke vragen.

Meer informatie over de Digital Dental Solutions van Roland DG vindt u op www.rolandeasyshape.com.