Groen printen met Roland DG om uw business te laten groeien

Roland DG concentreert zich tijdens EcoPrint op de totale ecologische voetafdruk van haar machines en manier van werken. Er gaat ondermeer aandacht uit naar de voordelen van de digitale technologie en van de combinatietoestellen - die zowel printen als snijden. Roland DG bevindt zich in hal 3, op stand 233.

De beurs EcoPrint brengt bedrijven samen om ideeën uit te wisselen over het reduceren van afval, minimaliseren van kosten en vergroten van winst in het kader van succesvol "groen" printen.

Timo Keersmaekers, Marketing Manager bij Roland DG Benelux schetst de voordelen van de digitale printers van Roland DG: "We zien dat er een evolutie is naar verschillende kleine drukopdrachten die samen het volume maken. Digitale printers hebben als groot voordeel ten opzichte van klassieke druktechnieken dat je voordelig kleine oplages kan printen en een minimaal verlies hebt. Onze producten hebben als extra troef dat ze printen en snijden combineren in één apparaat. Dit is erg voordelig qua energieverbruik. Bovendien neemt een dergelijk combitoestel minder ruimte in beslag dan twee aparte toestellen. We leveren onze toestellen ook met de bijhorende software, waardoor het inktverbruik steeds perfect afgestemd is op het materiaal. Bovendien hechten we veel aandacht aan het serviceaspect. Onze zijn toestellen erg duurzaam, ze vereisen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Als je alles in overweging neemt hebben onze toestellen een optimale ecologische voetafdruk."

Roland DG heeft naast eco-solventprinters ook UV-printers in haar gamma. Deze werken met de UV-LED-technologie. "Concreet betekent dit dat de UV-inkten drogen onder de LED-lampen. Je hebt dus geen verwarming nodig en de opstarttijd is minimaal. De lampen verbruiken weinig energie en hebben een levensduur van ongeveer 10.000 uren, wat vijf tot tien keer meer is dan conventionele UV-halogeenlampen", aldus Timo Keersmaekers.

Roland DG gebruikt voornamelijk kwalitatief hoogwaardige materialen zoals staal en aluminium in haar toestellen. Dit om drie redenen: duurzaamheid, stabiliteit en recyclagemogelijkheid. In tegenstelling tot de meeste kunststoffen kunnen metalen eenvoudig opnieuw gesmolten en hergebruikt worden als kwalitatief basismateriaal. Ook voor de inktcassettes heeft men een recyclageprogramma opgezet. Keersmaekers: "Onze dealers en eindklanten kunnen hun lege cassettes gratis naar ons opsturen na registratie op onze site myRoland. Wij zorgen er dan voor dat de cassettes gerecycleerd worden. Daarvoor hebben we afspraken gemaakt met een internationaal recyclagebedrijf. Zij vermalen de inktcassettes en verwerken ze tot nieuw basismateriaal."

EcoPrint vindt plaats op 26 en 27 september in Berlijn. U vindt Roland DG in hal 3, standnummers 231 tot 234.