Grote interesse in VersaCAMM VS-familie

De stand van Roland DG op Viscom in Frankfurt werd druk bezocht. De meeste aandacht ging uit naar de VersaCAMM VS met metallic en witte inkt. Hiervoor ontving Roland DG bovendien een Viscom Best of 2010 Award.

Roland DG demonstreerde de complete VersaCAMM VS-familie: de VS-640 (163cm), VS-540 (137cm), VS-420 (107cm) en VS-300 (73cm). De kleurenconfiguratie met metallic en wit werd door de beursbezoekers hoog ingeschat. Men denkt klanten te kunnen behouden en nieuwe klanten bij te kunnen winnen dankzij de extra mogelijkheden van de witte en metallic inkten. Deze inschatting wordt ondersteund door resultaten van een bevraging die Roland DG deed onder gebruikers van de VS.

Ook de vakpers en vertegenwoordigers van vakorganisaties waarderen de metallic inkt van Roland DG. Ze bekroonden de inkt met een Viscom Best of 2010 Award. De jury benadrukte de waarde van het totaalpakket dat Roland DG aanbiedt: de inkt, de printer/snijplotter (de VS-familie), de software (VersaWorks) en het media-aanbod. Ook was de jury lovend over de brede waaier aan metallic kleuren die verkregen wordt door CMYK en metallic zilver te combineren.

Verder ging tijdens Viscom veel aandacht uit naar de VersaUV LEC-540. Deze UV-printer/snijplotter slaat aan bij signmakers. De mogelijkheden van de transparante inkt (reliëf en gloss printen), het grote mediabereik (ook leder, hittegevoelige materialen etc.) en de mediabreedte (maximaal 137cm) zijn grote pluspunten voor hen.