Metallic en UV-printen staan centraal bij Roland DG tijdens Viscom

Roland DG zal tijdens Viscom ruime aandacht besteden aan de mogelijkheden van metallic inkt. Op stand H50 in hal 8B zullen de complete VersaCAMM VS-familie en de nieuwe VersaSTUDIO BN-20 getoond worden. Al deze toestellen combineren printen met snijden en kunnen met zilverkleurige metallic inkt gebruikt worden. Daarnaast zal Roland DG verschillende LED UV-printers tonen die op rollen, platen en allerhande voorwerpen printen.

Viscom is de internationale vakbeurs voor visuele communicatie die van 13 tot 15 oktober in Düsseldorf (D) plaatsvindt. Roland DG is ook dit jaar weer op de afspraak met een mooie stand, centraal gelegen in hal 8B.Metallic kleuren printen

Metallic inkt is een belangrijke trend aan het worden onder signmakers. De inkt biedt, net zoals witte inkt, interessante voordelen, waardoor grotere winstmarges gerealiseerd kunnen worden. Door deze kleuren te combineren met CMYK, kunnen gebruikers meer dan 500 schitterende metallic kleuren creëren, waaronder goud en brons. Deze metallic kleuren kunnen perfect verwerkt worden in posters, textieltransfers, stickers, labels, raamdecoratie, banners etc.

Bezoekers kunnen op de stand van Roland DG de nieuwe VersaSTUDIO BN-20 komen bekijken. Dit is de eerste desktop-printer ter wereld die beschikt over een snijfunctie én kan gebruikt worden met metallic inkt. Het toestel is 51cm breed en kan zowel door ervaren professionals als door nieuwelingen in digitaal printen bediend worden.

Daarnaast toont Roland DG de complete VersaCAMM VS-familie. De VS-640 is 163cm breed, de VS-540 is 137cm, de VS-420 is 107cm en de VS-300 is met zijn 76cm de kleinste van de familie. Al deze toestellen combineren printen met snijden en kunnen uitgerust worden met witte en metallic inkt (CMYKLcLm + W + Mt). Ze zijn echter ook verkrijgbaar in andere inktconfiguraties: enerzijds CMYK, licht cyaan, licht magenta voor natuurlijke huidskleuren en mooie pastelkleuren en anderzijds twee keer CMYK voor productie bij hoge snelheden.

Roland DG zal op haar stand workshops organiseren betreffende het gebruik van metallic inkt. Deze vinden elke beursdag plaats om 11u30 en 14u30. Bezoekers kunnen deze gratis en zonder voorafgaande registratie bijwonen.


UV-printen

Bezoekers kunnen op de Roland-stand de nieuwe VersaUV LEJ-640 en LEF-12 aan het werk zien. De LEJ-640 is 163cm breed en print CMYK, wit en transparante inkt op een uitgebreide reeks rol- en plaatmaterialen tot 13mm dik. De LEJ-640 print ondermeer signalisatie, displays, raamdecoratie en verpakkingsprototypes.

De LEF-12 is een UV-printer in desktop-formaat. Het toestel print op allerhande objecten tot 10cm hoog, bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden, elektronische gadgets, promotieartikelen en veel meer.