“Metallic en wit worden standaardkleuren voor grootformaatprinters”

Timo Keersmaekers van Roland DG Benelux is ervan overtuigd dat metallic en wit in de kortste tijd standaardkleuren zullen worden voor grootformaatprinters. "De vraag naar prints waarin wit en metallic kleuren verwerkt zijn, is groot en zal alleen maar groter worden. Deze kleuren bieden namelijk onbeperkte creatieve mogelijkheden. Kerstversiering met wit en zilver, parfumdisplays met goud, autoreclame met metallic blauw... Het zijn maar enkele voorbeelden van wat allemaal mogelijk is."

Momenteel zijn veel digitale grootformaatprinters standaard uitgerust met vier kleuren, namelijk CMYK. Om nog mooiere huidtinten en pastelkleuren te kunnen printen, worden vaak licht cyaan en licht magenta toegevoegd. Nu biedt Roland DG een reeks toestellen aan die naast deze kleuren, ook wit en metallic printen. Door de zilverkleurige metallic inkt te combineren met CMYK, worden meer dan 500 metallic kleuren gecreëerd. Voorbeelden hiervan zijn goud, brons en paarlemoer. Timo Keersmaekers, Marketing Manager bij Roland DG Benelux, is er zeker van dat wit en metallic onmisbaar zullen worden. "Wit en metallic worden momenteel al veelvuldig gebruikt in drukwerk van klein formaat, maar die inkten bieden zoveel mogelijkheden dat ook grootformaatprinters er binnen de kortste keren standaard mee uitgerust zullen zijn. Je kan die kleuren werkelijk in allerlei prints verwerken: kerstversiering, reclame voor luxeproducten, textieltransfers, autostickers... Creatieve mogelijkheden in overvloed dus. Bovendien zeggen onze klanten dat ze dankzij die kleuren grotere omzetten kunnen realiseren. Mensen zijn namelijk vaak bereid een meerprijs te betalen voor prints waarin schitterende metallic kleuren verwerkt zijn. Meer creatieve mogelijkheden én meer omzet dankzij witte en metallic inkt. Daar tekent toch iedereen voor!"

Roland DG biedt met de VS-reeks vier toestellen aan die uitgerust zijn met metallic en witte inkt. De VS-540, VS-420 en VS-300 werden vorige maand gelanceerd. Dit zijn de kleinere broertjes van de 163cm brede VS-640 die in maart van dit jaar op de markt werd gebracht. Alle deze VS-toestellen zijn uiterst efficiënt, aangezien ze zowel printen als snijden.

Op de Viscom-beurs in Frankfurt toont Roland DG de complete VS-familie. De nadruk hierbij zal op de mogelijkheden van wit en metallic printen liggen. De stand van Roland DG bevindt zich in hal 3.0 (stand F-81).