Nieuwe AdvancedJET i-serie grootformaatprinters met Roland Intelligent Pass Control en EcoXtreme i-inkt

De nieuwe AdvancedJET i-serie van Roland DG is uitgerust met de Roland Intelligent Pass Control-technologie die de printkwaliteit en productiviteit van de toestellen optimaliseert. Daarenboven werken de AJi-printers met de nieuwe EcoXtreme i-inkt. Deze inkt veroorzaakt weinig geurhinder, wat bijdraagt aan een comfortabele werkomgeving.

Dankzij Roland Intelligent Pass Control produceren de AdvancedJET AJi-printers scherpe, levendige prints met meer egale overgangen. Een ander voordeel is dat de technologie de productiviteit van de printers vergroot (tot 25%* bij het printen van banners in standaard printmodus).

Er werd bovendien een 16-pass printmodus ontwikkeld die geschikt is voor het printen van prachtige PVC-banners. Verder is er de mogelijkheid de calibratie tijdens het printproces aan te passen, wat het verlies van media kan reduceren. Nieuw ontworpen beveiligingsplaatjes voorkomen schade aan de printkoppen.

 

Nieuwe EcoXtreme i-inkt

 

De nieuwe EcoXtreme i-inkt werd speciaal ontwikkeld voor de AdvancedJET i-serie. De inkt garandeert een uitstekende kleurdensiteit, een groot kleurengamma en een zeer goede houdbaarheid (tot drie jaar bij buitengebruik). Een belangrijk aspect is dat de geurproductie tijdens het printen drastisch werd teruggeschroefd. De AdvancedJET i-serie kan ook gebruikt worden in combinatie met EcoXtreme LT-inkten. Deze bieden een meer kosteneffectieve oplossing voor promotiemateriaal dat slechts voor een korte periode gebruikt wordt. Alle EcoXtreme-inkten geven een goede hechting met ongecoate banner, tarpaulin/bisonyl en verschillende textielsoorten. Bovendien is de inkt erg duurzaam en hoog resistent tegen alcohol en krassen.

 

Kenmerken van de nieuwe AdvancedJET AJ-1000i/AJ-740i

 

 

  • Revolutionaire Roland Intelligent Pass Control voor professionele printkwaliteit en productiviteit.
  • Nieuwe 16-pass printmodus voor prachtige PVC-banners.
  • Nieuwe aluminium mediarollers vergroten de stabiliteit en bijgevolg de printkwaliteit.
  • De calibratie kan tijdens het printproces aangepast worden, wat resulteert in minder verlies van media.
  • Nieuwe plaatjes beschermen de printkoppen.
  • Nieuwe EcoXtreme i-inkt biedt een uitstekende kleurdensiteit en een breed kleurengamma. De geurhinder is beperkt.
  • Inclusief hoogwaardige VersaWorks-software.

 

 

Geleverd met Roland VersaWorks 3.1 RIP-software

 

De AdvancedJET i-serie wordt geleverd met VersaWorks. Dit is Roland DG’s eigen gebruiksvriendelijke RIP-software. VersaWorks bevat functies zoals Roland Color, wat het mogelijk maakt om spotkleuren op een eenvoudige manier te reproduceren. Het printen van variabele data is ook mogelijk. Zo kunnen gebruikers foto’s, namen, boodschappen en nummers variëren voor elke print. Gebruikers kunnen de software ook automatisch updaten op het internet. VersaWorks is gebaseerd op Adobe CPSI3018 PostScript engine en ondersteunt Windows XP Professional, Windows 2000 service pack 4 en latere versies.

* Stijging van 16m²/u tot 20m²/u in uni-direction en van 24m²/u tot 30m²/u in bi-direction. (Snelheden zijn afhankelijk van het type media dat werd gebruikt).