Nieuwe geavanceerde desktopsnijplotter van Roland DG

Roland DG introduceert zijn meest geavanceerde desktopsnijplotter ooit, de CAMM-1 GS-24. De snijplotter biedt een hogere snijdruk en een betere nauwkeurigheid. Het is een hoogwaardig toestel dat een ongeëvenaarde betrouwbaarheid garandeert.

De GS-24 heeft een robuuste bouw, een herontworpen kop en meshouder, de mogelijkheid om 10x overlappend te snijden en een mesdruk van 350 g (een stijging van 40 % ten opzichte van zijn voorganger). Dit alles zorgt ervoor dat het toestel gemakkelijk en accuraat verschillende materialen van 50 tot 700 mm breed kan snijden, inclusief stugge materialen.

img_rij_gs-24.jpg

De GS-24 is uitgerust met een krachtige, duurzame digitale servomotor en garandeert een optimale efficiëntie, veelzijdigheid en productiviteit. Hij kan vinyl, flock, hittetransfer materialen en zelfs magnetische materialen en karton snijden aan een snelheid tot 500 mm per seconde. Met zijn kracht, snelheid en nauwkeurigheid is de GS-24 het ideale toestel om professionele autostickers, signalisatie, raamstickers, verfsjablonen, verpakkingsprototypes etc. te maken. De snijplotter biedt eveneens de mogelijkheid geperforeerd te snijden (door-en-door te snijden) waardoor eenvoudig kleine series labels en stickers gemaakt kunnen worden.

Ook al is de GS-24 technologisch heel vooruitstrevend, toch is hij uiterst gebruiksvriendelijk. Het nieuw ontworpen lcd-scherm maakt een gemakkelijke monitoring en controle mogelijk. Dankzij de sleuf onderaan het toestel kan het materiaal bovendien manuaal afgesneden worden. De GS-24 beschikt eveneens over rollers die het materiaal recht houden zodat elke keer nauwkeurig wordt gesneden. Met de gebundelde Roland CutStudio-software™ kunnen gebruikers snel en gemakkelijk beelden vergroten, verkleinen, herpositioneren, draaien en spiegelen. Dankzij de verbeterde “tiling”-functie is het snijden van extra grote beelden een koud kunstje. U kunt zelfs TrueType®-lettertypes zonder voorafgaande vectorisering uitsnijden. CutStudio ondersteunt BMP, JPG, STX, AI en EPS-bestandsformaten, evenals de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Adobe Illustrator of CorelDRAW® te snijden.

“Sinds de release van onze eerste CAMM-1-snijplotter in 1988, hebben we wereldwijd meer dan 420.000 snijplotters verkocht,” zegt Satoko Yoshida, Global Marketing General Manager bij Roland DG. “Continu onderzoek, innovatie en diepgaand begrip van de noden en wensen van de markt hebben geleid tot de ontwikkeling van de GS-24. Het is de meest productieve en gebruiksvriendelijke plotter uit de geschiedenis van de CAMM-1-serie. Met dit toestel kan iedereen prachtig snijwerk maken, zelfs mensen die geen ervaring hebben met digitale snijtoestellen.”