Nieuwe inkjettechnologieën en toepassingen op de stand van Roland DG op IPEX 2010

Bezoekers van IPEX 2010 die alles willen weten over de commerciële en technische mogelijkheden van inventieve inkjettoepassingen kunnen terecht op de stand van Roland DG. Roland zal haar actuele printers demonstreren en applicaties tonen die commerciële en creatieve mogelijkheden bieden voor de productie van labels en verpakkingsprototypes, het wrappen (inpakken) van gebouwen, het maken van bedieningspanelen en zoveel meer.

Roland DG en haar partners zullen ondermeer de VersaUV LEC-330 inkjetprinter tonen. Eigenlijk is de LEC-330 veel meer dan een printer. Het is een toestel dat zowel print als snijdt, matte en glanzende spotvernis aanbrengt en texturen en domingeffecten creëert. Bovendien heeft de LEC-330 een maximale printresolutie van 1440dpi, werkt het toestel met witte inkt en print het op bijna alle materialen met of zonder coating tot 1.3mm dikte. De LEC-330 is kortom een UV-machine met een groot potentieel.

De LEC-330 kan perfect geïntegreerd worden in de standaard workflows en geeft gebruikers de mogelijkheid hun creatieve ideeën op een intuïtieve manier om te vormen tot verkoopbare producten. Zo maakt de LEC-330 bijvoorbeeld realistische verpakkingsprototypes op zo goed als elk materiaal.

Naast de LEC-330 toont Roland DG de nieuwe VersaCAMM VS-640 printer/snijplotter. De 1.6m brede VS-640 is verkrijgbaar in drie inktconfiguraties. De eerste configuratie bevat de witte en metallic inkt voor schitterende en opvallende prints; de tweede bevat licht cyaan en licht magenta voor prachtige huid- en pastelkleuren; de derde bevat twee keer CMYK voor kwaliteitsproductie aan hoge snelheden.

De VS-640 zal zeker een hit worden bij bezoekers die op zoek zijn naar de perfecte machine voor autostickers en wraps. Ook signmakers die hun klanten net dat ietsje meer willen bieden zitten goed met een VS-640.

De metallic inkt is niet enkel verkrijgbaar op de VS-640. De inkt werd eerder al geïntroduceerd op de XC-540MT. De output van deze printer/snijplotter is echt uitzonderlijk. De XC-540MT was de eerste inkjetprinter die het mogelijk maakte zilverkleurige metallic inkt te mixen met de standaardkleuren. De zilverkleurige inkt kan ook gebruikt worden als accentkleur. Het toestel print bovendien op een hele reeks zelfklevende en speciale media. De prints kunnen tegen invloeden van het weer beschermd worden door een laminaat. Daardoor kunnen ze perfect buiten en op voertuigen gebruikt worden.

De XC-540MT is een toestel dat niet enkel print, maar ook snijdt, waardoor het snel en accuraat stickers en labels (met of zonder variabele inhoud) uitsnijdt. Maar de toepassingen reiken veel verder dan dat. De metallic inkt geeft zelfs toegang tot nog niet ontgonnen, potentieel erg lucratieve applicatiegebieden.

Verder zal de AdvancedJet AJ-740i de aandacht trekken op de Roland-stand. Dit is een grootformaatprinter die garant staat voor een grote productiviteit. De AJ-740i gebruikt zes kleuren (CMYK+LcLm) en print op zowel gecoat als ongecoat materiaal. De prints hebben een hele goede inktbinding en een goede kras- en alcoholbestendigheid. Ideaal dus voor langdurig buitengebruik.

Roland DG UK en haar partners verwelkomen bezoekers graag op hun stand voor een gesprek over nieuwe technologieën, media en toepassingen. De Roland-stand is gesitueerd in hal 12, stand C140.

Mediacontact Roland DG UK


Johanna Probert
Senior Marketing Executive
Tel. +44 (0)1275 335554
Email: johanna.probert@rolanddg.co.uk
Web: www.rolanddg.co.uk