Nieuwe JWX-30 was hoogtepunt van Baselworld voor Roland DG

Tijdens Baselworld werd de gloednieuwe JWX-30 voor het eerst aan het grote publiek getoond. De reacties op Roland DG’s kersverse oplossing voor de juwelenmarkt waren alvast erg positief.

Roland DG stelde tijdens Baselworld zijn oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen voor. Het bedrijf toonde meerbepaald zijn JWX-freestoestellen en de MPX-80-metaalprinter. Vooral de JWX-30 trok de aandacht van de bezoekers. Het is een freestoestel voor de productie van wassen modellen van juwelen. De machine automatiseert tijdrovende en moeilijke taken en levert keer op keer betrouwbare, gedetailleerde en nauwkeurige resultaten. Het toestel is gekoppeld met JewelStudio-ontwerpsoftware, die speciaal ontwikkeld is voor juweelontwerpers en goudsmeden. De software beschikt over een reeks eigenschappen die het digitaal ontwerpen van juwelen vergemakkelijken, zonder de creativiteit van de ontwerper te beperken. Bezoekers van Baselworld waren erg geïnteresseerd in de demonstraties die de Roland DG-medewerkers met de JWX-30 gaven en reageerden heel enthousiast op het nieuwe toestel. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid waren voor veel bezoekers de belangrijkste voordelen van de machine.

Ook de JWX-10 werd op de beurs gedemonstreerd met een nieuwigheid. Roland DG biedt namelijk nieuwe klemsystemen voor ringen en hangertjes aan, die toelaten nog complexere modellen uit te frezen. Omdat het nu mogelijk is niet enkel rondom maar ook links en rechts te frezen, kunnen veel meer details in het wassen model verwerkt worden.

Roland DG is ervan overtuigd dat de juwelenbranche erg veel voordeel kan halen uit personalisatie en automatisatie. De vraag naar strakke ontwerpen is bovendien groot, waardoor digitale oplossingen voor juweelontwerp onmisbaar worden. Met manuele technieken kan je namelijk moeilijker de strakke vormen bereiken die de klant wenst. Digitale oplossingen bieden bovendien het voordeel dat modellen heel gemakkelijk verschaald, gespiegeld en bijgewerkt kunnen worden. Zodoende kan de ontwerper zijn productie opdrijven en zijn winstmarges verhogen.