Nieuwe MODELA PROII MDX-540

Roland DG Benelux, stelt het nieuwe 3D-modelleertoestel MODELA PRO II Benchtop voor.
Roland DG Benelux, kondigt het nieuwe Modela Pro II MDX-540 aan. MDX-540 zal vanuit het distributiecentrum in België aan onze dealers in Oostenrijk, Zwitserland, Tjechië, Slovakije, Duitsland, Luxemburg, Nederland en België geleverd worden.
Dit toestel is ideaal voor subtractieve technologie voor de snelle productie van prototypen en industriële ontwerpen met eenvoudige mals en andere onderdelen voor eenmalig gebruik. Modela Pro II kan aangekocht worden met een automatische gereedschapswisselaar, roterende(of draai)-as-unit en een T-slot tafel die samen een ruim gamma aan modelleermogelijkheden toestaan. Elk Modela Pro II toestel wordt geleverd met een gebruiksvriendelijk Roland SRP Player Cam sofware pakket en een voor de handliggend makkelijk te besturen paneel.
"Modela Pro II en SRP Player tonen hoe makkelijk het modelleren kan zijn; plaats het object op de Modela Pro II, bepaal het middelpunt, kies het materiaal, vorm- en freeskwaliteit, en breng het juiste onderdeel aan zoals door de SRP Player voorgeschreven wordt. Modela Pro II handelt het overige werk met betrouwbaar resultaat af. Een extra voordeel is dat Modela Pro II een optioneel veiligheidsafsluiting heeft dat uw werkruimte proper houdt."

 

Eigenschappen van het Modela Pro II Modelleertoestel:
 • Een groot freesoppervlak tot 500mm(X) x400mm(Y) x 155mm(Z)
 • Vervaardigd gladde, nauwkeurige en hooggekwalificeerde oppervlakten.
 • Keuze in installeren van torsiehoogte en of hoge freessnelheid gaande van 400 tot 12.000 rpm.
 • Optioneel gereedschapswisselaar (ATC) dat beschikt over 4 tools voor het modelleren zonder toezicht.
 • Optioneel roterende(of draai-) as-unit dat het modelleren op verschillende manieren of cylindermateriaal toelaat.
 • Beschikt over een gebruiksvriendelijk Roland software-pakket.
 • Makkelijk te bedienen operationeel en on-screen paneel voor zowel het opstarten als het productieproces.
 • Geschikt voor de meest uiteenlopende materiaaltypen gaande van lichte metalen (niet met optionele roterende as), hars tot ABS, aluminium, koper en messing.
 • Lage investerings- en materiaalkosten.
 • Te verkrijgen in 2 modellen:
  • MDX 540 een standaard model met een hoog roterende unit ZS-540TY
  • MDX 540A een geavanceerd model met automatische gereedschapswisselaar (ATC) ZAT-540
Geleverd met nieuwe Roland SRP Player CAM Software.
Tot nu toe, werd ervaring van professionals voor het punctuele werk van modelleren verwacht. Met de voorstelling van Modela Pro II en Roland SRP Player kan zelfs U en ik professionele resultaten presteren. Installeer Modela Pro II met enkele simpele vereiste stappen en het bijgevoegde SRP Player doet de rest, vervolgens kies het gereedschap en andere benodigdheden die tenslotte tot het modelleerproces leiden. In eerste instantie importeert SRP Player DXF, IGES, STL en Rhino 3D documenten, een precieze richtlijn voor het materiaal en toont de data veel sneller dan het gebruikelijke CAM software. Om het gebruik van materialen te vergroten, laat het de gebruiker toe om een definitieve vorm te bevestigen.
Modela Pro II beheerst zowel snelheid, precisie als het makkelijk gebruik ervan. Het gebruikelijke operationele paneel en on-screen paneel begeleiden de gebruiker doorheen het productieproces. Het operationele paneel laat toe dat de gebruiker snel een middelpunt kan vinden en freessnelheid kan veranderen zonder het modelleren te onderbreken.