Nieuwe Roland EGX-350 Desktop Engraver

Uitzonderlijke kwaliteit, snelheid en gebruiksvriendelijkheid

Vandaag stelt Roland DG Benelux zijn nieuwe EGX-350 desktop engraver voor: een compleet en compact professioneel graveertoestel, inclusief de nieuwe Roland EngraveStudio-software.

De EGX-350 graveert snel een grote variëteit van materialen om mooie opmaatgemaakte uithangborden, gepersonaliseerde geschenken, prijzen, promotiemateriaal en accessoires te maken. De EGX-350 is 50 procent sneller dan het voorgaande Roland-model, waardoor de productiviteit drastisch kan opgedreven worden. Dit dankzij de sterkere spindelmotor en de grotere spindelsnelheid van 20 000 rpm. De EGX-350 is ontworpen voor het graveren aan de hoogste kwaliteit en is uitgerust met een nieuwe V-Carving-procedure die een mooi resultaat oplevert, al ware het met de hand gedaan. Om eenvoudig gebruik en hoge kwaliteit te garanderen, bevat de EGX-350 ook een elektronische sensor die de dikte van het materiaal (Z-zero) exact bepaalt om zo doorheen het hele productieproces een constante graveerdiepte te garanderen. *1

"De EGX-350 is opvallend gemakkelijk te gebruiken en erg veelzijdig, hij kan zowel traditionele gravereerwerken als speciale applicaties aan", zei Toshihide Yahiro, Roland DG 3D productmanager. "De EGX-350 heeft bovendien geavanceerde eigenschappen, zoals een elektronische sensor, die gebruikers toelaat snel en gemakkelijk producten te maken zonder ingewikkelde setup-procedures."

Eigenschappen van de EGX-350 Desktop Engraver:

 • Kwalitatief hoogstaand graveertoestel voor scherpe teksten en ontwerpen
 • Grote productiviteit: 50 procent sneller dan het vorige toestel
  • Nieuwe 50W-spindelmotor met 67 procent meer kracht
  • Hogere spinsnelheid van maximum 20 000 rpm
 • Ondersteunt een grote variëteit aan materialen zoals kunststof, acryl, aluminium, koper en hout
 • Ideaal voor in- en outdoor uithangborden en gepersonaliseerde geschenken, prijzen, promotiemateriaal en accessoires
 • Elektronische sensor verzekert kwaliteitsvolle resultaten door automatisch de dikte van het materiaal (Z-zero) te bepalen en zo een constante graveerdiepte te verzekeren *1
 • Los controlepaneel vergroot bewegingsvrijheid bij de bediening van het apparaat
 • Inclusief uitgebreide Roland EngraveStudio™ design-software
 • USB-poort voor gemakkelijke setup en gebruik
 • Duurzame borstelloze DC-motor verzekert langdurige prestaties met minimaal onderhoud
 • Graveertafel is gemakkelijk te installeren of te vervangen door klemtafel, vacuümtafel…

Gemakkelijk Te Gebruiken: Inclusief Geavanceerde Roland EngraveStudio-Software

Roland EngraveStudio biedt een grote waaier eigenschappen die het mogelijk maken om ontwerpen en teksten toe te voegen en te bewerken. Bovendien kan de graveerdiepte gevarieerd worden, om zo een met de hand gegraveerd uitzicht te creëren. EngraveStudio laat gebruikers toe hun ontwerpen op het scherm te bekijken met behulp van een simulatiefunctie die zowel de graveerbanen als het geanticipeerde resultaat weergeeft vooraleer effectief met het graveren te beginnen. Op die manier kunnen heel wat tijd en materiaal bespaard worden. EngraveStudio ondersteunt Adobe Illustrator*2 (ai en eps) en CorelDraw (eps)*3 -bestanden, zodat gebruikers hun ontwerpsoftware en databibliotheken kunnen gebruiken.

Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een wereldleider in de productie van inkjettoestellen, frees- en graveermachines, vinylsnijders, 3D-scanners, een speciale machine voor het uitfrezen van wasmodellen voor de juwelenindustrie en grootformaatprinters. Bovendien beschikt de firma over een gamma van software en andere componenten die professionele gebruikers een totaaloplossing bieden. Roland DG's "Digital Value Engineering" (DVE) doet een beroep op de allernieuwste digitale technologie om de firma′s zakelijke workflow-processen te verbeteren. Conform de DVE heeft Roland DG zijn conventionele productielijnen vervangen door een digitaal gecontroleerd systeem, Digital Yatai genaamd. Rolands Digital Yatai productietechnologie geeft instructies op het scherm en voorziet andere geautomatiseerde systemen die het mogelijk maken voor de individuele werknemer om Roland-inkjetprinters en andere producten zelfstandig te monteren door de uitsluiting van menselijke fouten. Roland DG is ISO-9001:2000 en 14001 gecertificeerd. De firma streeft continu naar het behoud van een milieuvriendelijke omgeving en een garantie van de hoogste kwaliteitsnormen.

Roland DG Corporation (TSE symbol 6789) - First Section, Tokyo Stock Exchange
URL: www.rolanddg.com
Phone: +81 (0)53-484-1201
Fax: +81 (0)53-484-1216

*1 De elektronische sensor werkt met Dr. Engrave-software (inclusief) en ondersteunt niet alle vormen en ontwerpen.

*2 Alvorens Adobe Illustrator-gegevens te importeren in Roland EngraveStudio raadt Roland aan om vectoriele bestanden en teksten om te vormen tot curves. Om de beste resultaten te bereiken, schakelt u alle opvullingen in de tekening (structuur- of kleurinformatie) uit en bewaart u het resultaat in een eps-formaat.

*3 Ondersteunt ai (versie 8.0) en eps (versie 3.0)- bestandsformaten.