Nieuwe Roland VersaWorks®-software met PANTONE®- bibliotheek

Roland DG brengt een nieuwe versie van VersaWorks uit. VersaWorks is de gebruiksvriendelijke RIP-software die exclusief ontwikkeld is voor de grootformaatprinters en gecombineerde printers/snijplotters van het bedrijf. De nieuwe versie van de software biedt geavanceerde tools voor kleurenmanagement.

In VersaWorks 4.8 werden zes kleurenbibliotheken van PANTONE PLUS en Goe™ opgenomen. Deze bewijzen hun nut bij elke applicatie die het exact matchen van kleuren vraagt. Deze bibliotheken maken het mogelijk een specifieke PANTONE-spotkleur in een bestand om te zetten in een CMYK-waarde die kan gereproduceerd worden op een inkjetprinter van Roland DG. Dankzij deze vereenvoudigde workflow wordt de juiste kleur snel gevonden en geprint.

De nieuwste versie van VersaWorks bevat ook een nieuwe functie voor het vervangen van spotkleuren. Hiermee kunnen gebruikers elke spotkleur in een ontwerp vervangen door een kleur uit een bibliotheek van VersaWorks, zonder het bestand te moeten openen. In VersaWorks zitten 16 kleurenbibliotheken, waaronder de nieuwe PANTONE-bibliotheken en de Roland Color System Library. Deze bevat meer dan 1500 gewone en metallic kleuren. Gebruikers kunnen de spotkleuren in hun design ook vervangen door wit of gloss. Deze kleuren worden ondersteund door verschillende printers van Roland DG.

“Als een leider in de grootformaat printmarkt, biedt Roland veelzijdige productie-tools voor enkele van ’s werelds meest creatieve bedrijfstakken,” zei Andrew Hatkoff, vice president technology licensing and business development bij PANTONE. “We zijn opgetogen dat we samen met Roland alle voordelen van PANTONE-kleurenmatching naar deze bedrijven kunnen brengen. Als standaard voor de design- en grafische industrie, biedt PANTONE eindgebruikers creatieve flexibiliteit en exacte matching van kleuren voor de toepassingen die zij nodig hebben.”

“In versie 4.8 van VersaWorks hebben we baanbrekende functies voor kleurenmanagement toegevoegd,” zei Kevin Shigenoya, Roland DG Global sales executive officer voor Roland DG Corp. “We zijn trots op de eerste ingebouwde PANTONE-kleurenbibliotheken, die zorgen voor een eenvoudigere en meer nauwkeurige matching van spotkleuren. VersaWorks brengt deze en andere geavanceerde functies rechtstreeks en gratis tot bij de gebruikers.”

De inkjetprinters en gecombineerde printers/snijplotters van Roland DG zijn ideale toestellen voor de productie van signalisatie, banners, autostickers en wraps, textieltransfers, verpakkingsprototypes, etiketten en verkoopsdisplays. VersaWorks 4.8 RIP-software is gebaseerd op de laatste Adobe CPSI 3019 engine en is perfect afgestemd op de inkjettoestellen van Roland. De software is compatibel met Windows 7, Vista en XP. VersaWorks 4.8 wordt gratis geleverd bij alle nieuwe toestellen en staat gratis ter beschikking aan de huidige gebruikers via de Roland@NET update service.

VersaWorks biedt allerlei printopties, waaronder een hogesnelheidsmodus voor het printen van banners, een artistieke modus voor uitzonderlijke indoor prints, de MAX Impact preset voor een rijker kleurencontrast en de mogelijkheid om variabele data te printen. Verder bevat de software een breed gamma aan lay-out-, bewerkings- en printfuncties, zoals nesting, tiling, cropping, scaling en seriële productie. Ook wordt de hoeveelheid inkt voor een job voorspeld. Dankzij VersaWorks is het mogelijk tot vier Roland-toestellen aan te sturen vanaf één computer. Bovendien ondersteunt de software de GX-snijplotters.