Nieuwe Roland-metaalprinter voor personalisatie van geschenken en printen van identificatieplaatjes

Roland DG introduceert de METAZA MPX-90 desktop metaalprinter. Het toestel "hamert" logo's, teksten en foto's met een graveerpen in metalen voorwerpen en gaat hierbij uiterst precies en snel te werk. Zo creëert de MPX-90 permanente inscripties op geschenken als fotokaders en bestek. Het toestel is ook geschikt voor industriële toepassingen zoals het printen van series identificatieplaatjes.

De MPX-90 maakt duurzame inscripties op uiteenlopende voorwerpen, zelfs op voorwerpen die groter zijn dan het werkblad van het toestel. De machine gebruikt een graveerpen met een diamanten punt om teksten, logo's en foto's aan te brengen op zowel gladde oppervlakken als op voorwerpen met een textuur. De MPX-90 beprint bijvoorbeeld zippo's, horloges, fotokaders, bestek en hangertjes. Dankzij de bijgeleverde ontwerpsoftware (METAZA Studio) kunnen gebruikers zelf prachtige inscripties met foto's, illustraties en tekst ontwerpen. Zelfs zonder opleiding kan iedereen professionele resultaten behalen.

De MPX-90 print op uiteenlopende metalen materialen, bijvoorbeeld ijzer, roestvrij staal en titanium. Dit maakt de machine ideaal voor de productie van industriële plaatjes met serienummers, producteigenschappen of veiligheidsinformatie. De bijgeleverde software Dr. Engrave importeert variabele data (bijvoorbeeld een reeks serienummers) vanuit Microsoft Excel, zodat de productie van series vlot verloopt.

 

Eigenschappen van de METAZA MPX-90

  • De MPX-90 "hamert" foto's, illustraties en tekst in metalen oppervlakken met behulp van een graveerpen met een diamanten tip
  • De machine maakt duidelijke inscripties op een grote groep materialen, ondermeer goud, zilver, koper, platina, aluminium, ijzer, roestvrij staal, titanium, nikkel, acryl etc. *1
  • Heeft een werkbereik van 80 bij 80 mm, maar aanvaardt voorwerpen met maximale oppervlakte van 100mm (breedte) bij 200mm (lengte) en 40mm (dikte)
  • De bijgeleverde klemmen bevestigen pennen en andere gebogen voorwerpen 
  • De MPX-90 verwijdert geen materiaal, waardoor er geen afval wordt geproduceerd. Dagelijks onderhoud is overbodig. 
  • Inclusief gebruksvriendelijke software
    • METAZA Studio-ontwerpsoftware
    • Dr. Engrave-software voor import van variabele data

 

*1 De HV-hardheid van het materiaal mag maximaal 200 bedragen. Sommige vormen kunnen niet beprint worden. Het is aangeraden het materiaal steeds te testen.

 

Geleverd met eenvoudige ontwerpsoftware METAZA Studio

De MPX-90 wordt geleverd met METAZA Studio. Deze eenvoudig te gebruiken software staat garant voor prachtige resultaten. METAZA Studio importeert bestanden van digitale camera's, mobiele telefoons, ontwerpprogramma's en zo meer. Compatibele bestanden zijn jpg, bmp, ai en eps*2. In de software kunnen gebruikers kiezen uit een reeks True Type-lettertypes, maar ze kunnen ook hun eigen lettertype creëren. METAZA Studio is compatibel met Windows® 7 Professional (64bit/32bit), Windows Vista® (32bit) en Windows® 2000/XP.

*2. De MPX-90 importeert Adobe Illustrator versies 7 en 8.

 

Dr. Engrave-software voor variabele data

Ook wordt de software Dr. Engrave met de MPX-90 geleverd. In deze software is het mogelijk variabele data (als txt of csv-bestand) te importeren. Dat is ideaal om een reeks plaatjes met serienummers of productgegevens te produceren. Dr. Engrave is compatibel met Windows® 7 Professional (64bit/32bit), Windows Vista® (32bit) en Windows® 2000/XP.