Nieuwe Roland-toestellen scoren goed op Viscom

Met meer dan 9000 bezoekers werd Viscom 2008 de drukst bezochte editie ooit van deze internationale vakbeurs voor visuele communicatie. Ook Roland DG maakt een positieve balans op van de beurs. Het bedrijf tekende een grote interesse op voor haar twee nieuwste toestellen en voor de uiteenlopende applicaties die ze op haar stand toonde.

Viscom is elk jaar een hoogtepunt voor de markt van de visuele communicatie. Ook voor Roland DG is de beurs een weerkerende afspraak met tal van geïnteresseerden uit verschillende branches. Velen van hen bezochten de stand uit interesse voor de nieuwe VersaUV LEC-300. De diverse toepassingen van deze geïntegreerde printer/snijplotter, zoals wit, reliëf en gloss printen, spraken tot de verbeelding. Het feit dat deze printer de Viscom Innovation Award won, maakte het plaatje nog mooier. Maar ook de nieuwe VersaArt-grootformaatprinter gooide hoge ogen. Grote pluspunten zijn volgens beursbezoekers de printkwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de toestellen.

Daarnaast blijven de VersaCAMM en SolJet-printers/snijplotters het goed doen. Deze machines zijn al een tijdje op de markt, maar het blijven topproducten die grote voordelen bieden op vlak van efficiëntie en veelzijdigheid. Dankzij de nieuwe versie van Rolands VersaWorks-software is het nu bovendien mogelijk om geperforeerd te snijden met deze toestellen. Zo kunnen meteen eindproducten afgeleverd worden, wat een hele tijdsbesparing in de nabewerking inhoudt.

Roland DG kreeg tijdens de beurs assistentie van EuroDrop. Deze Italiaanse firma heeft zich gespecialiseerd in toepassingen van doming en strass. Ze werken voornamelijk op textiel en in combinatie met het Rolands R-Wear concept. Op de Roland-stand gaven enkele medewerkers van het bedrijf demonstraties van zowel strass als doming op textiel. Deze voorstellingen konden elke dag opnieuw op de nieuwsgierigheid van een hele groep beursbezoekers rekenen.

Roland DG kan kortom terugblikken op een erg geslaagde beurs. Zowel voor haar toestellen als voor haar applicaties was er grote belangstelling. Ook de feedback op de stand was erg positief. Het bedrijf zal dus al snel haar plaatsje op de Viscom 2009 reserveren.