Nieuwe VersaUV LEF-300-vlakbedprinter biedt nu nog meer productiviteit

Roland DG Corporation kondigt de LEF-300 aan, het nieuwste model in zijn VersaUV-assortiment van UV-LED vlakbed inkjetprinters.

Wereldwijd gebruiken printprofessionals de VersaUV-printers LEF-12 en LEF-20 om een ruime waaier aan standaard voorwerpen te transformeren in winstgevende gepersonaliseerde artikelen. Met deze grotere en snellere nieuwkomer - de LEF-300 - kunnen klanten nu nog meer productiviteit realiseren.

img_rij_lef-300_a.jpg

De grotere productiecapaciteit van de LEF-300 is onder andere te danken aan het grotere printoppervlak van 770 mm breed bij 330 mm lang. Dat is 50 % groter dan het vorige model. Het is geschikt voor voorwerpen tot 100 mm hoog en 8 kg zwaar. Met vier printkoppen en twee LED-lampen kan de LEF-300 ongeveer 60 %1 sneller bidirectioneel printen dan de LEF-20. Bovendien is het aantal nozzles voor de witte en transparante inkt (vernis) verdubbeld. Hierdoor kan niet alleen sneller worden geprint, maar is ook een betere densiteit en opaciteit gegarandeerd en een snellere opbouw van verschillende lagen voor reliëfeffecten.

De LEF-300 is uitgerust met de krachtige nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software, die over tal van functies beschikt om het printproces te vereenvoudigen en de resultaten te optimaliseren. Met de nieuwe functie ‘Special Colour Plate Generation’ kunt u wit en vernis printen zonder dat deze in uw printbestand gedefinieerd zijn. De 'Maintain Clipped Position'-functie garandeert de accurate herpositionering van bijgesneden afbeeldingen.

De LEF-300 maakt gebruik van de Roland ECO-UV-inkt in CMYK, wit en transparant (vernis) voor een duurzame, hoogwaardige printkwaliteit en minder krimpen van dunne folies tijdens het drogen. Voor een maximale efficiëntie van kosten en tijd kunnen klanten opteren voor de inktcassettes van 500 cc2.

img_rij_lef-300_b.jpg

Met de LEF-300 kunt u printen op een ruime waaier van substraten, waaronder acryl, hout, karton, metaal3, glas3 en stoffen en zachte materialen zoals leder en ecologisch leder. Dankzij de vacuümtafel worden dunne en zachte materialen gemakkelijk op hun plaats gehouden. Het toestel print rechtstreeks op verschillende voorwerpen, zoals balpennen, gsm-hoesjes, promotieartikelen, signalisatiemateriaal, awards, geschenkartikelen, industriële goederen, productprototypes, etc.

Jerry Davies, President van Roland DG EMEA: "Gepersonaliseerde voorwerpen worden steeds populairder en klanten gebruiken hun VersaUV LEF-printers van Roland om een winstgevende zaak op te bouwen door printdiensten aan te bieden voor tal van gepersonaliseerde producten via webshops en retailkiosken of via hun bestaande printcenters. De LEF-300 beschikt over verschillende eigenschappen waarmee klanten nu eenvoudiger grote volumes kunnen personaliseren."

Een voorbeeld: de LEF-300 beschikt over input-/outputaansluitingen die externe toestellen, zoals waarschuwingslichten en automatische malvervanging, ondersteunen. Om zelfs bij grote volumes een accurate en hoogwaardige printkwaliteit te behouden, omvat de LEF-300 precisieonderdelen waardoor de apparatuur minder onderhevig is aan temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.

Om de veiligheid van de gebruikers en de hoogwaardige printkwaliteit te garanderen, zijn de bewegende onderdelen van de VersaUV LEF-300 volledig omhuld. De cover voorkomt stof in de printzone en sluit het LED-licht in, waardoor het toestel in elke industriële omgeving, elke winkel of elk printcenter kan worden gebruikt.

 

1 In een CMYK-inktconfiguratie
2 Witte inkt uitsluitend verkrijgbaar in cassettes van 220 cc
3 Voor sommige toepassingen moet eerst een primer worden aangebracht