Ontdek nieuwe digitale printmogelijkheden van Roland DG op DRUPA 2016

De stand van Roland DG (hal 9, stand E04-1) op DRUPA in Düsseldorf wordt een ware ontdekkingstocht voor de bezoekers. Daar kunnen ze kennismaken met de nieuwe digitale printmogelijkheden, aangeboden door de grootste leverancier van grootformaatprinters ter wereld op de markt van duurzame graphics*.

Roland DG toont de allernieuwste toestellen uit zijn indrukwekkende gamma van duurzame grootformaat-, LED-UV- en sublimatieprinters. Het bedrijf demonstreert ook het enorme winstpotentieel van zijn technologie.

Gillian Montanaro, hoofd van Marketing van Roland DG EMEA, verklaart: "Ook al is Roland DG een wereldmerk, we beseffen dat er vele printserviceproviders en commerciële drukkerijen zijn die de voordelen van onze technologie voor hun business nog moeten ontdekken. We kijken ernaar uit om onze toestellen, inkten en software op DRUPA te tonen. We leggen graag uit hoe eigenaars van commerciële drukkerijen een Roland-toestel op een goedkope en eenvoudige manier kunnen gebruiken om hun gamma van producten en diensten die ze aan bestaande klanten aanbieden, uit te breiden en nieuwe winstgevende markten aan te boren."

img_rij_klein_drupa_a.jpg

De nieuwste generatie van printen en snijden in één

De nieuwste telg van de Roland-portfolio van toonaangevende, geïntegreerde eco-solventprinter/snijplotters wordt in de schijnwerpers geplaatst. Het gaat om de TrueVIS VG-reeks. De VG-reeks is verkrijgbaar in breedtes van 64" en 54" en vormt het hoogtepunt van de vele jaren ervaring en marktleiderschap van Roland DG op vlak van geïntegreerde print- & snijtechnologie. De TrueVIS VG omvat een aantal nieuwe verbeteringen. Zo zijn er vier nieuw ontworpen FlexFire-printkoppen, die precieze, kwalitatieve prints tegen productiesnelheid leveren. De toestellen werken met de nieuwe GREENGUARD Gold-gecertificeerde TrueVIS-inkt, die samen met de printkoppen voor een optimale output zorgt. Een nieuwe, krachtige snijtechnologie levert een verhoogde kracht, precisie en compatibiliteit met een groot aantal media. Om de gebruikerservaring te verbeteren, worden de print en de onderhoudsruimtes verlicht door leds. Met het draadloze Roland DG Mobile Panel kan de gebruiker de printer volledig van op afstand beheren met zijn bestaande iOS of Android smartphone of tablet. De nieuwe meegeleverde VersaWorks Dual RIP-software is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en biedt een aantal nieuwe functies om de efficiëntie en kwaliteit van de productie te verbeteren.

Met de TrueVIS VG kunnen printbedrijven aan hun klanten een reeks duurzame, kwalitatieve producten voor binnen en buiten aanbieden, zoals signalisatie, spandoeken, muur-, voertuig- en raamstickers, hittetransfers en nog veel meer.

 

De nieuwste eco-solvent- en UV-printers

Mensen voor wie enkel printen volstaat, zijn gebaat bij de nieuwe Roland 64" SOLJET EJ-640 eco-solventprinter. Deze werd ontworpen met het oog op kostenefficiëntie en verhoogde productiviteit. Met zijn twee gestaggerde printkoppen, drie verwarmingselementen en een sterk chassis is de EJ-640 gemaakt om de beste prestaties te leveren in bedrijven met hoge productie.

Het Roland-team geeft ook livedemonstraties van de nieuwe VersaUV LEF-300 LED-UV-printer. Dit is de grootste en meest productieve uit de populaire VersaUV-reeks van printers die rechtstreeks op voorwerpen printen. De LEF-300 tilt het digitaal personaliseren van promotie- en mechandiseartikelen naar een nieuw niveau van productiviteit. Hij maakt van een groot aantal gewone voorwerpen zeer winstgevende, gepersonaliseerde items: van gsm-hoesjes en USB-sticks tot pennen, golfballen en nog veel meer.

img_rij_klein_drupa_b.jpg

Textieloplossingen

De Roland Texart XT-640 sublimatieprinter is de ideale oplossing voor printbedrijven die willen starten met textieltoepassingen zoals soft-signage, sportartikelen, kleding, interieurdecoratie of promotieartikelen. Bezoekers aan de stand kunnen de XT-640 en een aantal voorbeeldtoepassingen voor textiel ontdekken.

 

Ontdek digitale printmogelijkheden

Ondernemers die graag de uitgebreide commerciële voordelen van de digitale grootformaat-, LED-UV- en sublimatieprinters willen ontdekken, kunnen een gratis exemplaar van de nieuwe Roland gids 'Discover Digital Print Opportunities' verkrijgen.

Gillian Montanaro: "In een alsmaar competitiever wordende omgeving, beseffen we hoe belangrijk het is voor printbedrijven om nieuwe manieren te vinden om zich van de concurrentie te onderscheiden. Wij willen hen helpen om dit doel te bereiken door advies, training, ondersteuning en uiteraard een betrouwbare en uitstekend presterende technologie aan te bieden."

"Op DRUPA staat ons vriendelijk en ervaren team ter beschikking om vragen van bezoekers te beantwoorden en hen te helpen om de beste oplossingen voor hun business te ontdekken. We geven livedemonstraties om aan te tonen hoe gebruiksvriendelijk en efficiënt onze technologie is. We tonen een grote variëteit aan innovatieve voorbeelden en u krijgt enkele mogelijke winstgevende toepassingen te zien. Of u nu een bestaande Roland-klant bent of overweegt om digitaal te gaan, we kijken ernaar uit om u te verwelkomen op onze stand. We laten u graag de ongelooflijke veelzijdigheid en duurzaamheid en het winstgevende potentieel van onze technologie ontdekken."

 

Over DRUPA

DRUPA vindt plaats van 31 mei tot 10 juni 2016 in de Messe in Düsseldorf.

Roland DG stand: hal 9, stand E04-1

 

*Bron: InfoTrends 2015 Quarterly Wide-Format Tracking Shipping Report