Print, personaliseer en maak winst met de nieuwe LEF-200 uv-vlakbedprinter van Roland DG

Aangezien klanten en bedrijven steeds meer personalisatiemogelijkheden en op maat gemaakte goederen en diensten willen, heeft Roland DG vandaag een nieuwe aanwinst aangekondigd die professionele printbedrijven kan helpen om munt te slaan uit deze nieuwe trend: de VersaUV LEF-200-vlakbedprinter. Als nieuwste telg in de familie uv-led-vlakbedinkjetprinters in desktopformaat van Roland DG is de LEF-200 perfect om op aanvraag kleine hoeveelheden van een brede waaier van items, voorwerpen en accessoires te personaliseren.

Verbluffende nieuwe functies

De LEF-200 biedt een uitstekende printkwaliteit, is compatibel met meer media en blijkt erg gebruiksvriendelijk bij gepersonaliseerde printopdrachten op maat. De 20 inch brede LEF-200 print hoogwaardige kleuren en witte en transparante inkten op een brede waaier van materialen, inclusief driedimensionale voorwerpen tot 100 mm dik. De nieuwe primerinktoptie van de LEF-200 brengt snel en gemakkelijk een grondlaag aan op voorwerpen, waardoor het aantal winstgevende toepassingen nog groter is. En dankzij de Roland VersaWorks Dual RIP-software (inbegrepen in de prijs van de LEF-200) maken de gebruikers nog eenvoudiger graphics met speciale effecten aan.

Volgens Yuko Maeda, division president bij de bedrijfseenheid Roland DG Business Development: “Met de LEF-200 kun je rechtstreeks rijke kleuren printen op een brede waaier van gepersonaliseerde consumentenproducten en promotieartikelen, zoals smartphonehoesjes, balpennen, prijzen, geschenken, platen en zoveel meer.” Dankzij de nieuwe primerinktoptie kunnen gebruikers een voorwerp voorbereiden om te worden gepersonaliseerd voor ze een graphic in kleur printen. “Zo kun je graphics zoveel zuiverder en efficiënter toevoegen op glas, plastic en andere moeilijkere media*”, zei ze. De primerinktoptie is ook compatibel met de LEF-300.

Verschillende inktconfiguraties mogelijk

De LEF-200 kan de gedeponeerde CMYK, witte en transparante ECO-UV-inkten van Roland DG aan en garandeert zo een hoogwaardig resultaat. De transparante inkt is geschikt voor glanzende of matte afwerkingen, net als voor unieke reliëfeffecten. De witte inkt kan worden geprint als spotkleur of als basis voor CMYK op donkere achtergronden of transparante materialen. Om in te spelen om de eisen van verschillende klanten en opdrachten, kan de gebruiker kiezen uit drie inktconfiguraties: CMYK+wit+primer, CMYK+wit+transparant en CMYK+wit+wit.

“We hebben ook de gebruiksvriendelijkheid van de LEF-200 verbeterd voor een grotere efficiëntie”, voegde Maeda eraan toe. Met Roland VersaWorks Dual kunnen gebruikers niet alleen met PostScript® bestanden werken, maar kunnen ze ook PDF-bestanden native verwerken zodat transparantie-effecten accuraat verwerkt worden. Bovendien kunnen witte of transparante inktgegevens gemakkelijk in de RIP gegenereerd worden, ideaal bij het produceren van transparante gepersonaliseerde accessoires met speciale effecten. De positie en de grootte van de speciale kleurgegevens kunnen ook worden aangepast in de RIP voor een perfecte registratie. Functies zoals het draaien en spiegelen van gegevens kunnen ook in de RIP worden geconfigureerd zonder dat u hoeft terug te keren naar uw grafische ontwerpsoftware. De nieuwe beschikbare Maintained Clipped Position-functie is inbegrepen waardoor u alleen aangemerkte afbeeldingen ​​kunt afdrukken. Deze functie is handig wanneer extra processen zoals transparante effecten nodig zijn voor het afdrukken van specifieke items.

Veelzijdiger en geschikt voor meer toepassingen

Maeda: “Nu men consumenten steeds meer een gepersonaliseerde ervaring wil bieden die hun voorkeuren en levenstijl weerspiegelt, is op aanvraag printen op de meest uiteenlopende voorwerpen een spannende en groeiende trend. De voorbije jaren hebben we gezien dat almaar meer bedrijven onze VersaUV LEF-printers gebruiken om op maat te printen op smartphonehoesjes en accessoires. Aangezien de LEF-200 erg veelzijdig is en heel wat toepassingen aankan, biedt hij aanzienlijke mogelijkheden om winst te maken. En dankzij de gebruiksvriendelijke functies kunnen zelfs gebruikers met heel weinig kennis van digitaal printen dit toestel bedienen.”

Het wordt sterk aanbevolen om testen of het ondergrondmateriaal compatibel is voor een optimaal printresultaat aangezien de afdrukkwaliteit of de inkthechting afhankelijk van het gebruikte ondergrondmateriaal kunnen variëren.