Proeven, prototypes en kleine series labels printen

Tijdens Labelexpo Europe zal Roland DG interessante toestellen voor de labelindustrie voorstellen. Met deze machines kunnen labelbedrijven op een snelle en eenvoudige manier proeven printen, prototypes maken en kleine reeksen printen. Deze prints kunnen zelfs speciale effecten bevatten, zoals reliëf, glans, wit en metallic.

Labelexpo Europe vindt van 28 september tot 1 oktober plaats in Brussels Expo. Roland DG zal op haar stand in hal 9 (stand G24) verschillende gecombineerde printers/snijplotters voorstellen. Deze toestellen maken het mogelijk om proeven te printen, kleine series labels te produceren en prototypes te maken. Bij al deze toestellen staan snelheid en efficiëntie centraal.

Enerzijds toont Roland DG haar UV-toestellen. Dankzij de UV-LED-technologie printen deze op alle gangbare labelmaterialen. De lampen - die zorgen voor de droging van de inkt - produceren geen hitte, waardoor zonder enig probleem op hittegevoelige materialen kan geprint worden. De UV-toestellen zijn beschikbaar in breedtes van 76 tot 163cm en kunnen tot zes kleuren printen: CMYK, wit en transparant. Met deze transparante inkt kunnen matte, glanzende en reliëfeffecten gecreëerd worden. Voorbeelden van dit laatste zijn brailleschrift en structuren.

Anderzijds toont de firma haar populaire printers/snijplotters die gebruikt kunnen worden met zilverkleurige metallic inkt. De VersaCAMM-reeks is verkrijgbaar in breedtes van 76 tot 163cm en de nieuwe VersaSTUDIO BN-20 is 52cm breed. Met al deze toestellen kunnen honderden metallic kleuren geprint worden. Ondermeer goud, zilver, brons en paarlemoer kunnen gesimuleerd worden. De prototypes geven bijgevolg een zeer goed beeld van het uiteindelijke etiket waarin metallic kleuren verwerkt worden. Naast metallic, gebruiken de VS-toestellen ook CMYK en witte inkt. De BN-20 gebruikt enkel CMYK en metallic en is voornamelijk interessant voor ontwerp en prototyping.

Roland DG werkt samen met verschillende softwarepartners. De combinatie van de machines met de gespecialiseerde software van CGS, EFI, Four Pees en GMG staat garant voor een optimale integratie van de printer in de workflow van labelproducenten.