Rekbare UV-inkt voor de VersaUV-serie van Roland DG

Roland DG stelt Eco-UV S voor. Dit is de nieuwe generatie van Eco-UV-inkt van Roland DG. De inkt werd speciaal ontwikkeld voor prints die een goede rekbaarheid vragen. De inkt wordt aangeboden in cyaan, magenta, geel, zwart en wit en is compatibel met de VersaUV-printers van Roland DG.

Eco-UV S is de ideale inkt voor verpakkingsprototypes op basis van krimpfolie of andere materialen die gerekt dienen te worden in een bepaalde vorm. De prints kunnen tot 220% uitgerekt worden zodat ze zelfs op de meest moeilijke en oneffen vormen, hoeken en golvingen kunnen worden aangebracht.

Dankzij de grote elasticiteit sluiten de prints perfect aan op de contouren van bijvoorbeeld PET-flessen en plastic drinkbekers. De inkt is ook ideaal voor vacuümgevormde kuststoffen die gebruikt worden voor ondermeer dienbladen, auto-onderdelen en beschermhoezen van elektronische apparaten. De inkt kan daarnaast gebruikt worden voor driedimensionale grootformaatprints, zoals displays, signalisatie en interieurartikelen.


Applicaties

(Van links naar rechts: realistische labels voor PET-flessen; kleurrijke prototypes van dienbladen uit vacuümgevormde kunststof)


Eigenschappen

 • Nieuwe generatie van UV-inkt voor VersaUV-LED-printers van Roland DG
  • Grotere elasticiteit maakt het mogelijk om prints uit te rekken tot 220%
  • Behoudt perfecte kwaliteit op onvlakke vormen, hoeken en golvingen
  • Ontwikkeld voor gebruik met de VersaUV LEJ-640, LEC-540, LEC-330 en LEC-300
 • Geschikt voor gebruik op verschillende krimpolies en kunststoffen (PET, OPS, ABS, PMMA, polycarbonaat etc.) *1
 • Ideaal voor prototypes van labels voor PET-flessen en vacuümgevormde kunststoffen
 • Beschikbaar in vijf kleuren: CMYK en opaak wit*2
 • Enkel beschikbaar in de configuratie CMYK+wit+wit*2

 

VersaUV-serie van grootformaat printers en gecombineerde printers/snijplotters

De VersaUV werd in 2008 geïntroduceerd als ‘s werelds eerste LED-UV inkjetprinter/snijplotter en werd bekroond met de prestigieuze DPI, EDP en Label Industry Global awards. De LED-lampen in het toestel zorgen voor de droging van de inkt zonder hitte te produceren. De VersaUV printers/snijplotters printen, rillen, snijden, perforeren en simuleren embossing of flexibele en plaatmaterialen tot 1mm dikte*1. Ze produceren ondermeer verpakkingsprototypes, controlepanelen en kleine series labels. De nieuwe LEJ-640 is een hybride printer die print op zowel flexibele rolmaterialen als op platen tot 13 mm*1 voor signalisatie, displays, raamdecoratie en interieurartikelen.

*1 Het is aangeraden testprints te maken alvorens te starten met de productie.
*2 Gebruikers van de VersaUV die met de standaard EcoUV-inkt werken kunnen overstappen op Eco-UV S.